Arama sonuçları

İstismarcı öğretmenin atanmasına KESK’ten tepki

İstismarcı öğretmenin atanmasına KESK’ten tepki

İstismarcı öğretmenin atanmasına KESK’ten tepki. BirGün'den Miray Mert'in haberine göre, KESK İstanbul Şubeleri Platformu, Şırnak’ta Cizre Merkez Anadolu Lisesi’nde 30’dan fazla öğrencisini cinsel istismara maruz bırakan Müdür Yardımcısı Burak Ercan’ın İstanbul’a atanmasını protesto etmek amacıyla bir basın toplantısı gerçekleştirdi. KESK, tecavüz ve istismarda bulunan öğretmenin derhal görevden alınması ve bakanlığın adli süreçlerde çocuklar lehine taraf olması gerektiğini bildirdi.

Ercan’ın İstanbul’da hangi okulda olduğunun bilgisi olmadığını belirten KESK’liler, yapılması gerekenin derhal bu şahsın görevden alınması olduğunu ifade etti.

KESK İstanbul Şubeler Platformu adına basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen Merkez Kadın Sekreteri Derya Yulcu şunları söyledi: “Siyasi iktidar çocuk istismarlarını besleyen politikalar üretmek ve KHK’ler ile çocuk derneklerini kapatmak, yargı paketleri çıkarmak yerine, çocukların güven içinde kendi tercihlerini yapabilecekleri bir geleceğe kavuşmalarını sağlayacak bir ortamı tesis etmek için politikalar üretmelidir. Çocuğa yönelik cinsel saldırı, istismar vb. konularda veriler oluşturulmalı bu veriler kamuoyuyla paylaşılmalıdır. Çocukların birer birey olduğu unutulmamalı bu konuda toplumda zihniyet değişikliği yaratacak faaliyetlerde bulunmakla beraber toplumsal cinsiyet eşitsizliğini giderme yönünde etkili ve kalıcı politikalar üretilmelidir.”

14-02-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş