Arama sonuçları

İTÜ kantinini protesto eden 14 öğrenciye disiplin cezası

İTÜ kantinini protesto eden 14 öğrenciye disiplin cezası

İTÜ kantinini protesto eden 14 öğrenciye disiplin cezası. Okuldaki özel işletmelerin kantin fiyatlarının yüksek olmasına karşı geçen yıl aralık ayında boykot kararı alıp eylem yapan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğrencisi 7 kişiye uzaklaştırma 7'sine ise kınama cezası verildi. 

Yüksek kantin fiyatlarına tepki gösteren öğrenciler, boykot kapsamında okulda çay, kahve gibi ürünleri ücretsiz dağıttı. Soruşturma açılmasının ardından, İTÜ Rektörlüğü öğrencileri cezalandırdı. Rektörlük tarafından hazırlanan görevlendirme yazısında, ceza alan öğrencilere “Öğrenme ve öğretme hürriyetinin engelleyici veya ‘yükseköğretim kurumlarının işleyiş ve huzurunu bozucu eylemlerde bulunmak’ ve ‘izin almadan toplantılar düzenlemek’ eylemlerini işlediğiniz tespit edilmiştir” denildi. 

Öğrencilere verilen cezalar şu şekilde:

  • 7 kişiye kınama
  • 1 kişiye 1 hafta uzaklaştırma
  • 3 kişiye 1 ay uzaklaştırma
  • 2 kişiye 6 ay uzaklaştırma
  • 1 kişiye 1 yıl uzaklaştırma

HÜRRİYET SORUNU VAR 

 

DOĞA KOLEJİ'Nİ SATIN ALMIŞTI 

BirGün'den Dilan Esen'in haberine göre,  aylarca öğretmenlerine maaş vermeyen Doğa Koleji, geçen aralık ayında İTÜ Vakfı'na satılmıştı. İTÜ Vakfı tarafından yapılan açıklamada "Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca’nın yönettiği süreç, Doğa Koleji’nin borçlarının yapılandırılması ve Doğa Koleji’nin tamamen İTÜ’ye geçmesi konularında uzlaşma ile sonuçlanmıştır" denmişti. Doğa Koleji'ni satın alan İTÜ'nün, öğrencilerinin ucuz gıdaya ulaşmamasını sağlayamaması dikkat çekti. Öğrencilerin kantin fiyatları ve yemekhane zamlarına tepki gösterdiği için ceza alması ise tepkilere neden oldu.

12-02-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş