Arama sonuçları

İTÜ’de yurt tartışması var

İTÜ’de yurt tartışması var

Arı Kültürel Sosyal ve Sağlık Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulu, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörlüğü’nün 11 Eylül’de irtifak hakkı 49 yıllığına İTÜ Geliştirme Vakfı’na ait olan Zeynep Birkan Kız Öğrenci Yurdu’na idari hukuka aykırı şekilde polis desteğiyle girdiğini, durumun fotoğraflarını paylaşarak iddia etmişti. Bu iddiaya yönelik İTÜ Rektörlüğü’nden açıklama geldi.

Bazı öğrenci yurtlarının işletilmesinden belli bir süredir sorumlu olan İTÜ Geliştirme Vakfı’nın iştirak şirketi olan Arı Kültürel A.Ş.’ye, sözleşme sürelerinin dolduğuna dair önceden bildirimler yapıldığını belirten İTÜ Rektörlüğü şu açıklamayı yaptı: 

YURT KAVGASI VAR

“Mevcut yasal düzenlemeler ile kira süresi ve sözleşmesi dolmasına rağmen Arı Kültürel A.Ş., İTÜ yurtlarını işgal etme yoluna gitmiştir. İTÜ, yalnızca İTÜ’lülerindir. Tüm hukuki uyarılara rağmen, çeşitli hileli yollara başvurarak işgale devam eden Arı Kültürel A.Ş., bugün itibarıyla ilgili yurttan hukuka uygun olarak tahliye edilmiştir. Karalama amacı taşıyanlar, kamuoyunu yanıltmak niyetiyle yalan haber üretenler ve isnatsız beyanda bulunanlar hakkında gerekli hukuki işlemler yapılacaktır.”

14-09-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş