Arama sonuçları

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener: Öğretmenler perişan durumda

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener: Öğretmenler perişan durumda

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Öğretmenleri ek iş yapmak zorunda bıraktılar" dedi.

Akşener, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda atanamayan öğretmenler ile ücretli öğretmenlerin sıkıntılarını anlattı. "Eğitim ordumuz da tıpkı sağlıkçılarımız gibi çile çekiyor" diyen Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kadrolu, sözleşmeli, ücretli gibi başka başka öğretmen kadroları uydurdular. Her bir öğretmenimizi ek iş yapmak zorunda bıraktılar. Ücretli öğretmenlerimiz ders verdikçe ücret alıyorlar. Bu dönemde eğitime ara verildiği için perişan durumdalar. Haftada 30 saat ders veren bir ücretli öğretmenin eline saati 19,70 liradan ayda yaklaşık 2 bin 300 lira para geçiyor. İşe bakar mısınız? Asgari ücreti iktidar belirliyor ama aynı iktidar, öğretmenine asgari ücretin altında maaşı reva görüyor.

"100 BİN ÜCRETLİ ÖĞRETMENİMİZ VAR"

100 bin ücretli öğretmenimiz var. Eğitim ordumuzun 100 bin neferine ayda verilen ücretin toplamı 230 milyon lira. Yılda 9 ay çalışabildiklerini farz edersek bir yıllık ücretlerinin toplamı 2 milyar 760 milyon lira. İktidar, evlatlarımızı emanet ettiğimiz 100 bin eğitim neferine bir yıl için 2 milyar 760 milyon lirayı çok görüyor. Ama aynı iktidar sadece İstanbul Havalimanı'nı işleten şirkete 2020 yılı için 2 milyar 300 milyon lira garanti ücreti ödemekten geri durmuyor. Yani uçmayan uçağın, o uçağa binmeyen yolcunun parasını ödemekten gocunmuyor. İşte size AK Parti'nin adalet anlayışı. İşte size, AK Parti'nin eğitime bakışı. İşte size dünün mücahidi, bugünün müteahhidi Sayın Erdoğan'ın millet sevgisi."

Akşener, konuşmasının bir bölümünde atanamayan öğretmen Cansu Zengin'i kürsüye davet etti.

Zengin'in ardından konuşmasına kaldığı yerden devam eden Akşener, iktidara geldiklerinde sorunları çözeceklerini iddia etti.

Akşener, TÜİK rakamlarına göre genç işsizlik oranının yüzde 26,9'a çıktığını, geniş tanımlı işsizlik oranının ise yüzde 44 düzeyinde olduğunu ifade etti.

"GENÇLERİMİZ TÜRKİYE'DEN AYRILMAK İSTİYOR"

Gençlerin büyük bir çoğunluğunun Türkiye'den ayrılmak istediğini öne süren Akşener, "Aralarında Amerika'ya, Almanya'ya, Kanada'ya, İngiltere'ye giden çok. Ama asıl acı olanı ne biliyor musunuz? Ukrayna'ya gidenler var. Romanya'ya gidenler var. Polonya'ya gidenler var. Çin'e, Tayvan'a hatta Vietnam'a gidenler var. Gençlerimizi iş bulup mutlu, huzurlu bir hayat kurabilmek için daha dünün demir perde ülkelerine gitmek zorunda bırakmak kadar utanç verici bir şey olabilir mi? Ama ne yazık ki durum bu" değerlendirmesinde bulundu.

Meral Akşener, yol haritaları ve projelerinin hazır olduğunu, iktidara geldiklerinde bunları tek tek hayata geçireceklerini söyledi. Her mahalleye çocukların yeteneklerini ve isteklerini küçük yaştan itibaren tespit edecek kariyer planlama merkezleri kuracaklarını anlatan Akşener, "Ülkemizde meslek liselerinde okuyan gençlerimiz düzensiz ve güvencesiz bir çıraklık süreci ile karşı karşıya. Oysa mesleği öğrenmek ve deneyim kazanmak açısından çıraklık, çok önemli bir kavramdır. Çıraklara işçi niteliği tanıyarak, iş ve sosyal güvenlik yasalarının kapsamına alınmalarını sağlayacağız" dedi.

28-04-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş