Arama sonuçları

İzmir Büyükşehir Belediyesi de online eğitim için harekete geçti

İzmir Büyükşehir Belediyesi de online eğitim için harekete geçti

İzmir  Büyükşehir Büyükşehir Belediyesi de online eğitim için harekete geçti. Cumhuriyet'te yer alan habere göre, İzmir Büyükşehir Belediyesi pandemi nedeniyle uzaktan eğitim gören 7-14 yaş grubundaki öğrencilerin, okul öncesi çocukların ve ailelerin yanında olmaya devam ediyor. Büyükşehir 6 Ekim’den itibaren 18 eğitmen, 22 çocuk gelişim uzmanı, 10 psikolog/psikolojik danışman ve 8 sosyologdan oluşan uzman ekibiyle Zoom programı üzerinden çeşitli branşlarda atölye çalışmalarına başlıyor.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DE ONLİNE EĞİTİM İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Sosyal Projeler Daire Başkanlığı’na bağlı Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nce titizlikle hazırlanan yaratıcı ve yenilikçi eğitimlerle anne, baba ve çocukların bütünlüklü bir eğitim döngüsüne dâhil edilmesi hedefleniyor.

Erken çocukluk dönemi için Oyun Atölyeleri, 7-14 yaş grubu için Fen Bilimleri’nden İngilizce Kulübü’ne, Hayaller ve Haklar Atölyesi’nden Yaratıcı Drama’ya kadar pek çok alanda verilecek eğitimler, ebeveynlere yönelik seminerler ile sürdürülecek. Ebeveynlere verilmesi planlanan eğitimler için kaygı yönetimi, öfke kontrolü, doğru iletişim, uyum gibi başlıklar belirlendi. Okul öncesi çocuklar ve okul çağı öğrencileri için uzaktan eğitim Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri, ebeveynlere yönelik seminerler ise Cuma günleri yapılacak.

ERKEN ÇOCUKLUK DÖNEMİ EĞİTİMLERİ

Okul öncesi çocuklara dil, bilişsel, sosyal, duygusal ve motor becerilerini geliştireceği eğitimler Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri düzenlenecek. Sanatsal etkinlikler çerçevesinde resimden dansa birçok etkinliği içeren eğitimler çocuk gelişim uzmanları tarafından hazırlandı, sosyolog ve psikologların değerlendirmeleriyle geliştirildi. 3 ile 5 yaş arası erken çocukluk dönemindeki katılımcılar ayrı sınıflarda bu etkinliklere katılacak. Eğitimler 10.00, 11.00, 14.00 ve 15.00’te başlayarak 40 dakika sürecek. Ayrıca her hafta perşembe günleri de yine okul öncesi çocuklar için 12.00-13.00 saatleri arasında İngilizce ve fiziksel aktivite eğitimleri yapılacak.

03-10-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş