Arama sonuçları

İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencilerinden zam protestosu: Krizin bedelini bizlere ödetmeyin

İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencilerinden zam protestosu: Krizin bedelini bizlere ödetmeyin

İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencileri, eğitim ücretlerine yapılan yüzde 80 zammı ve artan yemekhane fiyatlarını protesto etti. Dün üniversite önünde buluşan öğrenciler zamlara tepki göstererek topladıkları imzaları rektörlüğe sundu.

Yaptıkları açıklamada, gelen zamlarla birlikte fahiş fiyatların eğitim hayatlarını gasp ettiğini söyleyen öğrenciler, müşteri olarak görüldüklerine dikkat çekti.

YENİ ZAMLARA PROTESTO

Açıklamada, şöyle denildi: “Yeni zamlar, lisans bölümlerinde en az 43 bin lira, önlisans bölümlerinde ise en az 18 bin liralık bir artış demek. Ekonomik krizi yaratan bizler değiliz, bedelini de biz ödememeliyiz. Eğitim hakkımızın elimizden alınması anlamına gelen fahiş zamları reddediyoruz. Bütün çarkların sermaye için döndüğü ülkemizde devlet üniversitelerinde dahi okumak, ulaşım, beslenme, barınma, defter ve kitap paralarıyla beraber düşünüldüğünde erişilemez noktaya geldi. Okulun yemekhanesine yapılan yüzde 100 zamla beraber bir öğle yemeği fiyatının 62 TL’ye çıktı. Döviz kuru üzerinden satışı yapılan hazırlık programı kitapları ise ilk seneden öğrencilerin belini büküyor.”

10-09-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş