Arama sonuçları

İzmir SEV'liler evde kaldılar, dünyayı evlerinden iyileştirmek için el ele verdiler

İzmir SEV'liler evde kaldılar, dünyayı evlerinden iyileştirmek için el ele verdiler

İzmir SEV'liler evde kaldılar, dünyayı evlerinden iyileştirmek için el ele verdiler. Özel İzmir SEV İlköğretim Kurumu’nun öğrencileri, evde kaldıkları koronavirüs salgını sürecinde, dünyayı iyileştirmek için tek yürek oldular. Pandemi ile birlikte önemi bir kez daha anlaşılan doğayı ve çevreyi korumak için el ele veren ilkokul öğrencileri, evlerinde birbirinden farklı etkinlikler gerçekleştirdiler.

Öğrencilerinin çevreye ve doğaya duyarlı bireyler olarak yetiştirmeyi hedefleyen İzmir SEV İlköğretim Kurumu, öğrencileri için “Dünyayı iyileştirme Kiti” oluşturdu. Kitte, her sınıfın evlerinden dünyayı iyileştirecek yapabileceği çeşitli etkinlik önerileri yer aldı.

Korona salgını nedeniyle eğitimlerine online olarak evlerinden devam eden öğrenciler de “Dünyayı iyileştirme Kiti”nden etkinlikler seçip hayata geçirdiler. Öğrencilerin her sınıf seviyesinde evlerinde yaptıkları çevre etkinliklerinden bazıları şöyle:

DOĞAYA TEŞEKKÜR ETKİNLİĞİ

Birinci sınıflar, evden çıkamadıkları günlerde doğaya teşekkürlerini sunmak için çalışmalar yaptılar. Yedikleri  meyvelerin çekirdeklerini, kendi tasarımlarını yaptıkları kaplarda biriktiren öğrenciler, doğadan aldıklarını tekrar doğaya döndürmek için çalıştı. Biriktirdikleri meyve çekirdeklerini yeniden toprakla buluşturan öğrenciler, böylece doğanın dönüşümüne küçük de olsa bir katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşadı.

GERİDÖNÜŞÜMLÜ OYUNCAKLAR

İkinci sınıflar geridönüşüm malzemelerinden birbirinden yaratıcı oyuncak tasarladılar. Kimi bebeklerine yatak yaptı, kimi eski penyeleri değerlendirerek bebeklerine elbise dikti, kimisi de kedisi için yuva yaptı.

SOSYAL MESAFESİZ SELFIE

Üçüncü sınıflar, “Dünyayı İyileştirme Kiti” içinden “Sosyal Mesafesiz Selfie” etkinliğini seçti. Pandemiden korunmak için gerekli olan “sosyal mesafenin” evimizdeki diğer canlılar için geçerli olmadığından yola çıkan öğrenciler, evlerinde, bahçelerinde yaşayan canlılarla selfie çekerek, onlara ne kadar değer verdiklerini gösterdiler.

EVLERİMİZDEKİ YEŞİL KÖŞELER

Dördüncü sınıflar, evlerinde, balkonlarında ya da bahçelerinde olan tüm bitkileri tarayarak bir grafik oluşturdular. Grafik hazırlarken bitkilerin isimlerini ve özelliklerini öğrenen öğrenciler, yeşilin değerini bilmeye yönelik önemli bir farkındalık kazandılar.

15-06-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş