Arama sonuçları

İzmir’de son bir haftada 119 sınıf karantinaya alındı

İzmir’de son bir haftada 119 sınıf karantinaya alındı

İzmir’de Eğitim Sen şubelerinin verilerine göre, son bir haftada 119 sınıf karantinaya alınırken, 27 öğretmen ve 235 öğrencinin pozitif olduğu bilgisi verildi.

Evrensel'den Dilek Omaklılar ve Eda Aktaş'ın haberine göre, okulların açılmasının ardından yetersiz önlemler tartışılmaya devam ediyor. Türkiye genelinde birçok okulda pozitif vakalar artarken kapanan sınıflar oldu.

BİR HAFTADA 119 SINIF KAPATILDI

İzmir’de ise Eğitim Sen şubelerinin verilerine göre, son bir haftada 119 sınıf karantinaya alınırken, 27 öğretmen ve 235 öğrencinin pozitif olduğu bilgisi verildi. Eğitim Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Necip Vardal, şöyle dedi:

“Geçen hafta itibariyle il genelinde bizim örgütlü olduğumuz alanlarda, iş yerlerinde, iş yeri ve ilçe temsilcilerimizden gelen bilgilerle en az 119 tane sınıfın karantinaya alınarak uzaktan eğitime geçtiği bilgisi var. Ayrıca yine bu dönemde 235 tane pozitif öğrenci, 27 tane de pozitif öğretmen bilgisi var ki bunlar en az. Milli Eğitimin böyle bir paylaşımı olmaması, şeffaf davranmaması nedeniyle bizim alanlardaki arkadaşlarımızdan gelen bilgiler bunlar. Bu sayılar artıyor. Son 3 gündeki gelen bilgiler de iç açıcı değil. Sadece bizim, 1 No’lu şubenin alanında 35 okulun karantinaya alındığı bilgisi var. Bu durum yüz yüze eğitimi riske ediyor. Eğer bu artışlar, karantinaya alınan sınıf sayısını engelleyemezsek, yüz yüze eğitimin sürdürülebilmesi riskli.”

"MİLLİ EĞİTİM HENÜZ ADIM ATMADI"

Aylardır yapılması gerekenleri dile getirdiklerini ancak Milli Eğitimin henüz adım atmadığını hatırlatan Vardal, “Sadece dezenfektan ve maske ile indirgenmiş bir durum var.  Bu ikisiyle salgınla mücadele edilerek yüz yüze eğitim sürdürülemez” dedi.

EĞİTİM SEN TORBALI TEMSİLCİLİĞİ: RESMİ AÇIKLAMALAR GERÇEĞİ YANSITMIYOR

 

 

POZİTİF VAKA VE KAPANAN SINIFLAR

Eğitim Sen İzmir 2 No’lu Şube, örgütlü olduğu ilçelerdeki okulların geçen haftaki durumuna ilişkin çizelge hazırladı. Çiğli, Karşıyaka, Bayraklı ve Aliağa’daki okulların yer aldığı çizelgede 8 öğretmenin ve 132 öğrencinin pozitif, 227 öğrencinin temaslı, 45 sınıfın kapandığı duyuruldu.

Eğitim Sen İzmir 4 No’lu Şube ise Bornova ve Kemelpaşa’daki okullara ilişkin verileri açıkladı. 9 öğretmenin ve 14 öğrencinin pozitif, 28 sınıfın ise kapandığını belirtti.

Eğitim Sen İzmir 5 No’lu Şube de Buca, Gaziemir ve Menderes’deki okulların durumunu açıkladı. 6 öğretmenin ve 17 öğrencinin pozitif, 2 öğrencinin temaslı ve 21 sınıfın karantinada olduğu bilgisini verdi.

BAYINDIR İLÇE MİLLİ EĞİTİM’DEN KİŞİSEL ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Öte yandan Bayındır İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü okul müdürlerine mesaj göndererek, şunlara yer verildi:

“İlçemizde yaşanan vakaların çoğunluğunu çocuk vakaları oluşturmaktadır.Okullarımızda öksürük, burun akıntısı, nezle vb. gibi başlangıç belirtileri olan öğrencilerimizin velileri ile acil bir şekilde görüşülerek tedbirlerin alınmasının (Okula göndermeme) sağlanması, bu şekilde de okullarımızda hastalıkların yayılmasının da önüne geçilmesi konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi hususunu önemle rica ederim.”

Alınması gereken önlemlerin bireysel olarak sunulmasına ise kimi öğretmenden tepki geldi.

30-09-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş