Arama sonuçları

İzmir'de 'yapay zeka' temalı teknoloji buluşması

İzmir'de 'yapay zeka' temalı teknoloji buluşması

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, İzmir'in teknolojiyatırımları konusunda rekabet üstünlüğüne sahip bir kent olarak yatırımcılara ideal bir ortam sunduğunu söyledi.

İzmir Sanayi ve Teknoloji İş Birliği Kurulu tarafından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayesinde düzenlenen yapay zeka temalı etkinlik, İZQ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi'nde başladı.

TEKNOLOJİDEKİ GÜCÜ ARTIYOR

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bilişim vadileri ve Ar-Ge merkezleriyle teknolojideki gücünü artırdığını, üniversitelerin de yapısal bir değişim dönemine girdiklerini söyledi.

Yaşanan devrimin önemli unsurlarından birinin de yapay zeka olduğunu belirten Büyükdede, şöyle devam etti:

"Yapay zekanın önümüzdeki 5 yıl içinde tüm yazılımları domine etmesi beklenmektedir. Bazı araştırmalar 10 yıl içinde yapay zeka başta olmak üzere yıkıcı teknolojiler eliyle geliştirilecek dönüşüm neticesinde 30 milyonluk toplam istihdamın 8 milyon kadarının insan gücüyle yapılamayacak işlerden oluşacağını, bu teknolojiler eliyle geliştirilecek ürünlerle yapılabileceğini gösteriyor. Fakat bundan daha fazla iş alanının da dijital etkinlik sahibi bireyler tarafından doldurulacağını öngörmekteyiz.

Vali Yavuz Selim Köşger de İzmir'in dünya kentleriyle yarışması gerektiğini, ülkeden ve dünyadan iddialı beyinleri kente çekmek için 4 teknopark kurulduğunu, 2'si için de hazırlık çalışmasının sürdüğünü dile getirdi.

16-05-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş