Arama sonuçları

İzmirli öğrenci, öğretmen ve veliler yüz yüze eğitimden memnun

İzmirli öğrenci, öğretmen ve veliler yüz yüze eğitimden memnun

İzmir'de 6 Eylül'de yüz yüze eğitime başlayan öğrenciler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerinin uygulandığı okullarında olmaktan mutluluk duyuyor.

Yaklaşık 53 bin öğretmenin bulunduğu kentte, ilk ve ortaöğretimdeki 700 binin üzerinde öğrenci okullarına tam zamanlı başlamanın heyecanını yaşadı.

Yapımı bir süre önce tamamlanan ve bu yıl eğitim-öğretimin başladığı Karşıyaka ilçesindeki Fatma Neşe Kaya İlkokulu'nda da 2 haftadır okulda olan çocuklar, derslerin yanı sıra teneffüslerde de oyun oynayarak eğlenceli vakit geçiriyor.

MİNİKLER VE VELİLERİ DUYGULARINI ANLATTI

Uzaktan eğitim sürecinde okulunu ve arkadaşlarını çok özlediğini söyleyen 3. sınıf öğrencisi Ece Nur Şahin, "Arkadaşlarım ve öğretmenlerimle bir arada olmak çok güzel bir duygu. Okullar kapanmasın, ödev yapmayı bile çok özledim" dedi.

1. sınıf öğrencisi Elif Sarıkol ise "Okulda arkadaşlarımla olmak çok güzel, sınıfta öğretmenlerimizle resimler yapıp ders işliyoruz" şeklinde konuştu.

Çocukların salgın döneminde evde sıkıldığını söyleyen velilerden Emine Sarıkol ise yüz yüze eğitime tekrar başlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Okul Aile Birliği Başkanı Şermin Şahin de zorlu bir sürecin ardından okulların açılmasının kendilerini mutlu ettiğini vurguladı. Şahin, "Çocuklarımız için okul çok önemli, arkadaşlarıyla birlikte olmak onların hem sosyal gelişimi hem de psikolojileri açısından çok önemli" dedi.

ÖĞRETMENLER DE MEMNUN

Öğretmen Sevgül Öztürk ise yüz yüze eğitimin hem öğretmen hem de öğrenciler açısından çok daha etkili ve verimli olduğunu ifade etti.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür de yeni eğitim öğretim döneminde yüz yüze eğitim için gerekli tüm önlemleri aldıklarını ve okullarda maskeden dezenfektana kadar tüm ihtiyaçların karşılandığını belirterek ,sürecin hayırlı olmasını temenni etti.

16-09-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş