Arama sonuçları

Kabataş Erkek Lisesi: Hangi yüzdelik dilimden öğrenci alıyor? Diplomasının özelliği nedir?

Kabataş Erkek Lisesi: Hangi yüzdelik dilimden öğrenci alıyor? Diplomasının özelliği nedir?

İngilizce ve Almanca hazırlık sınıfı olan Kabataş Erkek Lisesi hangi yüzdelik dilimden öğrenci alıyor? Kontenjanı nedir? Diplomasının özelliği ve üniversite yerleştirme oranları nedir? Hangi uluslararası programları uyguluyor? pervinkaplancom instagram yayınına konuk olan Kabataş Erkek Lisesi Müdürü Muharrem Bayrak sorularımızı yanıtladı. İşte sorular ve yanıtları: 

-İngilizce ve ve Almanca hazırlık sınıflarına öğrenci alacaksınız. 2021-2022 öğretim yılı için her iki sınıf için de kontenjanınız nedir? Geçen yıla göre bir değişiklik oldu mu? 

Almanca 60, İngilizce 120, Toplam 180. Geçen yıla göre bir değişiklik olmadı.

-Sınıf kontenjanlarınız ne olacak? 

30 öğrenci.

HANGİ YÜZDELİK DİLİMDEN ÖĞRENCİ ALIYOR?

-Geçen sene okula son giren öğrencinin yüzdelik dilimi ve puanı ne olmuştu?

Almanca  486,2163 puan,  %0,10 dilim ,  İngilizce 484,5656 puan,  %0,11 yüzdelik dilim. 

-İlk merkezi yerleştirmenin ardından nakiller döneminde puanlarda nasıl bir değişiklik oldu?

Daha yüksek puanlı öğrenciler tercih etti.

İNGİLİZCE 

İlk merkezi yerleştirme puanı: 484,5656

İlk nakil dönemi puanı: 487,5334

İkinci nakil dönemi puanı: 484,5656

ALMANCA

İlk merkezi yerleştirme puanı: 486,3008

İlk nakil dönemi puanı: boş yok

İkinci nakil dönemi puanı: 486,2163

-Hazırlık zorunlu mu? Yeterlilik sınavına girerek, hazırlık atlamak mümkün mü? 

Evet ama yeterlilik sınavıyla bir üst sınıfa geçmek mümkün. 

-Haftada kaç saat yabancı dil eğitim görülüyor?

Hazırlık Sınıfında 20, 9. Sınıfta 8, diğer sınıflarda 2 ders saati.

-İkinci yabancı dil nedir? Haftada kaç saat?

Almanca okuyan öğrenciler için İngilizce, İngilizce okuyan öğrenciler için Almanca. Hazırlık Sınıfında 4, diğer sınıflarda 2 ders saati

- Okulda toplam kaç öğretmen bulunuyor? Yabancı öğretmen var mı?

5 yönetici, 70 öğretmen, hemşire, birçok teknik ve yardımcı personelin görev yaptığı okulumuz; ayrıca okul yerleşkesini ve öğrencilerimizi her türlü tehlikeden koruyacak, 24 saat görev yapan güvenlik personellerine ve merkezi kamera sistemine sahiptir.
Öğrencilerimizin emniyetli bir şekilde okul-ev ulaşımını sağlaması için  yeterli sayıda servis Anadolu ve Avrupa yakasının birçok ilçesine hizmet vermektedir.   Yabancı uyruklu 4 öğretmen bulunuyor.

YATILILIK DURUMU NEDİR?

-Okul aynı zamanda İstanbul dışından gelen öğrenciler için de yatılı olması nedeniyle tercih edilen okullar arasında. Birkaç yıldır pansiyon restorasyondaydı. Pansiyon ile ilgili son durum nedir? Bu yılın öğrencileri okulun pansiyonunda kalabilecekler mi? Kontenjan nedir?

Okul bahçemizdeki pansiyon binamızın restorasyonu devam etmekte olup Üsküdar'da bulunan iki adet pansiyonumuzda 280 Erkek öğrenci kontenjanı bulunmakta ve tamamı dolmaktadır. Kız öğrenci pansiyonumuz yoktur ancak 165 kız öğrencimiz Ortaköy'de bulunan Ortaköy Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin pansiyonunda konaklamaktadır.

-Şu anda lisede kaç öğrenci öğrenim görüyor? Bu öğrenciler kaç ilden geliyor? Bunların kaçı yatılı okuyor? 

909 öğrenci var ve 72 ilden geliyorlar.

-Öğrenciler için özel bir burs sistemi var mı?

Kabataş Erkek Lisesi Eğitim Vakfı (KELEV) başta olmak üzere okulumuz mezunlarının kurduğu vakıf ve denekler ile Okul Aile Birliği'nin burs destekleri mevcuttur. Yaklaşık 250 öğrenciye yemekhane, kitap, kıyafet, ulaşım ve nakdi burs imkanları sağlanmaktadır.

HANGİ ULUSLARARASI PROGRAMLARI UYGULUYOR?

-Okulda hangi uluslararası programlar uygulanıyor. AP sürüyor ama IB ile ilgili de bir girişiminiz vardı, durum nedir? 

Kabataş Erkek Lisesi uluslararası programları bir arada yürütmek için gerekli donanıma sahip bir okuldur. Okulumuzda uygulanan ve uygulanması planlanan beş uluslararası program vardır.

AP  

İleri Düzey Yerleştirme Programı olarak da adlandırılan AP,  2019 yılından beri okulumuzda uygulanmaktadır.  AP, eğitimde mükemmeliyeti hedefleyen güçlü, kapsamlı ve çok çalışmayı gerektiren bir programdır.  AP Programı öğrencilere, lisedeyken üniversite seviyesindeki dersleri alma ve bu derslerden üniversitede muaf olma imkanı sağlar. Okulumuzda matematik, biyoloji, fizik ve İngilizce AP dersleri verilmektedir.

DSD 

DSD lise düzeyi öğrencilerin yalnızca bu statüye sahip okullarda katıldıkları sınavlar sonucunda elde edebilecekleri ömür boyu geçerliliği olan, Alman Kültür Bakanları Konferansının onayını taşıyan dil diplomasıdır.
Öğrencilerimizin hazırlık yılı sonunda A2 sertifikası 9. Sınıf seviyesinde B1 düzeyi ve 12. Sınıfta B2- C1 düzeyine kadar diploma almaları mümkündür.

Cambridge IGCSE  

Adayların 14 ile 16 yaş aralığında katıldığı bir sertifika programı olan IGCSE, dünya çapında en çok tanınan Cambridge programlarındandır.  Akademik İngilizceyi yoğun olarak kullanarak bilim literatürüyle tanışma ve okuma, yazma, dinleme açısından gelişme fırsatı sunar.  Okulumuzda IGCSE 2022-2023 eğitim öğretim yılı itibari ile başlayacaktır.  

IB 

Uluslararası Bakalorya (IB) Programı 16-19 yaş arası öğrenciler için hazırlanmış, üniversite öncesi iki yıllık bir programdır.  Okulumuzun IB diploma programına 2023-2024 eğitim öğretim yılı itibari ile başlaması planlanmaktadır.

GIB 

Çok yakında uluslararası diplomalarımıza dahil edeceğimiz bir diğer program olan GIB  Alman okullarının olgunluk sınavı “Abitur” ile aynı işleve sahiptir. Bu diploma ile mezun öğrenciler, Alman üniversitelerinde öğrenim hakkına  sahip olacaktır.

-Okulda uluslararası değişim programı uygulanıyor mu? 

Hayır. 

OKULDA SOSYAL YAŞAM VE KULÜPLER

-Okulun sosyal yaşamı nasıldır? Kulüpler etkin mi?

Kabataş Erkek Lisesi, sadece akademik alanda değil sosyal yönden de  Türkiye’nin en aktif okulların başında yer almaktadır. Neredeyse her gün bir etkinliğin gerçekleştirildiği okulumuzda çok etkin bir kulüp kültürü vardır. Öğrencilerimiz: bilim, kültür, sanat ve spor alanında her yıl birçok ödül alır. Geleneksel Münazara, Geleneksel Şiir Yarışması, Geleneksel Satranç Turnuvası, Bilgi Yarışması, Geleneksel Öykü Yarışması, MUN, Geleneksel Kültür Sanat Şenliği vb. düzenlenmektedir. 53 adet kulübümüz aktif olarak faaliyet göstermekte olup okulumuzu tercih eden öğrencilerin öncelikleri arasında yer almaktadır. Kabataş Erkek Lisesi öğrencilerin tüm akademik, sportif, sanatsal ve bireysel gereksinimlerine cevap verecek, çağın ihtiyaçları doğrultusunda sürekli yenilenen bir okuldur. Okulumuzda, öğrencilerimizin fen konularını daha etkili ve anlamlı olarak öğrenmeleri, bilim okur-yazarı olarak yetişmeleri için  tam donanımlı fizik, kimya ve biyoloji laboratuvarların yanı sıra, modern Robotik Atölyesi, Bilgi Teknolojileri Atölyeleri bulunmaktadır. Kabataş Erkek Lisesi sadece bilim ve teknolojiye değil; kültür, sanat ve spora da büyük önem verir. Öğrencilerimiz; yeteneklerini keşfedip geliştirebilecekleri, tüm sanatsal ihtiyaçlarına cevap alabilecekleri  resim ve  müzik atölyelerine sahiptir. Basketbol, futbol, voleybol, badminton, frizbi gibi oyunları oynayabilecekleri spor alanları gün boyu öğrencilerimize açıktır. Yıl içinde birbirinden heyecanlı birçok spor turnuvası yapılır. Sayısı sürekli artan on binlerce kitaba, süreli yayına ve Osmanlıca nadir eserlerden oluşan özel bölüme sahip Cahit Kocaömer Kütüphanesi öğrenci ve araştırmacıların hizmetindedir. Kütüphanemiz 2022 yılında dünyanın en akıllı kütüphane otomasyon sistemine geçmiştir. Okulumuz sınırları içinde, sadece okulumuza değil, İstanbul ve Beşiktaş ilçemize de hizmet veren iki adet konferans salonu yer alır. Okulumuzun revir biriminde ise tam zamanlı hizmet veren bir hemşiresi bulunur. Bunların yanı sıra Kulüp Odaları, Zümre Odaları, boğaza sıfır yemekhanesi, kantini, müzeleri ve diğer tüm birimleriyle eğitim-öğretim yolculuğunu sürdürmektedir

TÜRKİYE ÜNİVERSİTELERE YERLEŞME ORANLARI

-Türkiye’deki üniversitelere yerleşme oranlarına baktığımızda mezunlarınız en fazla hangi bölümleri tercih ediyorlar? 

Tıp, mühendislik ve hukuk fakülteleri ağırlıklı olarak tercih edilmekte olup öğrencilerimizin yaklaşık 2/3'ü bu bölümlere yerleşmektedir. 2021 yılında 54 öğrencimiz tıp bölümüne, 45 öğrencimiz mühendislik bölümlerine, 10 öğrencimiz hukuk bölümüne, 8 öğrencimiz diş hekimliği bölümüne diğer öğrencilerimiz ise mimarlık, siyaset bilimi, yapay zeka, İngilizce işletme gibi bölümlere yerleşmiştir. YKS yerleşme oranımız geçen yıl için %89,34'tü. Bir kısım öğrencilerimiz yurt dışında eğitimine devam etmekte olup mezun olan tüm öğrencilerimiz yüksek öğretime devam etmektedir. Yaklaşık 15 öğrencimiz ise yurtdışındaki üniversitelerin uluslararası ekonomi ve yönetimi, siyaset bilimi, hukuk, psikoloji, iş ve çevre çalışmaları, tıp, ekonomi gibi bölümlerine yerleşmiştir.

-YKS için özel bir hazırlık kursunuz var mı?

Evet, Destekleme ve Yetiştirme Kursu (DYK) kapsamında yoğun kurs programı uygulanmaktadır

NEDEN KABATAŞ ERKEK LİSESİ?

-Neden Kabataş Erkek Lisesi’ni tercih etsinler?

114 yıllık birikimi, devamlılığı kanıtlanmış ulusal ve uluslar arası başarıları, çok yönlü, güçlü ve kapsayıcı eğitim anlayışı, mezunlarının ve ilgili STK'larının ömür boyu devam eden güçlü desteği ile Kabataş Erkek Lisesi Türkiye'nin en değerli eğitim kurumlarındandır.  1908’den beri 114 yıldır bir kapı açılır, bahçesinde deniz olan Kabataş Erkek Lisesine.

Ve memleketin dört yanından güzel çocuklar girer.

Henüz kimsenin tanımadığı çocuklardır onlar, büyük hikayeleri burada yazılacak...

Burada uyanacaklar...

keşfedecekler...
öğrenecekler...
sevecekler...
büyüyecekler;
Behçet Necatigil gibi, Süleyman Seba gibi, Adnan Kahveci, Ahmet Taner Kışlalı, Nehar Tüblek, Hilmi Yavuz ve diğer birçok isim gibi...

Kapıdan ilk adımı attıklarında büyük bir tarih ve bu tarihin içinde filizlenip büyümeye devam eden köklü bir kültür karşılayacak onları. 

İçeriye yalnız girecek.

ama yalnız yürümeyecekler.

Ellerinden tutan öğretmenleri olacak:

Reşat Nuri gibi, Ömer Seyfettin, Behçet Necatigil, Faruk Nafiz Çamlıbel, Galip Baba, Zeria Hoca ve diğer efsane hocalar gibi...

Kardeşleri ellerinden tutacak.

Sevgiyle, bilgiyle, sevinçle, bilinçle yürüyecekler.

ve birlikte ezecekler karanlığı!

Memleketin aydınlık geleceğine birer ışık olacaklar.

Bahçedeki manolya ağacı beş kez çiçek açacak.

Beş yılın ardından mezun olup Türkiye’nin ve dünyanın en büyük üniversitelerine gidecekler ama yürekleri de akılları da hep burada kalacak.

Bu kapıdan bir kere girmişsen, bir daha gitmezsin;

okul beş yıl, Kabataşlılık ömür boyu sürer.

29-06-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş