Arama sonuçları

Kabataş Erkek Lisesi öğrencileri okul önünde Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okudu

Kabataş Erkek Lisesi öğrencileri okul önünde Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okudu

İstanbul Kabataş Erkek Lisesi'nde bir grup öğrencinin Atatürk'ün portresine yaptığı saldırıya tepki gösteren Kabataş Erkek Lisesi öğrencileri, okul önünde “Cumhuriyetin Kalesi, Kabataş Erkek Lisesi” pankartı açıp Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okudu.

Kabataş Erkek Lisesi’nde bir öğrencinin delici bir aletle Atatürk’ün posterini delik deşik etmesi bir diğerinin de kahkalarla ve küfürle bu çirkin eylemi desteklemesi olayına tepkiler devam ediyor.

İstanbul Kabataş Erkek Lisesi öğrencileri tepkilerini bugün de sürdürdü. Okul önünde topalanan öğrenciler, “Cumhuriyetin Kalesi, Kabataş Erkek Lisesi” pankartı açıp Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni okudu. 

NE OLMUŞTU?

Türkiye’nin en köklü ve en yüksek puanla öğrenci alan ve yatılı eğitim de veren Anadolu liselerinden biri olan Kabataş Erkek Lisesi’nde ancak utanç duyulabilecek görüntüler ortaya çıkmıştı. Okulda yatılı olarak okuyan öğrencilerden MB  elindeki kesici bir aletle Atatürk posterini delik deşik ederken, yanındaki diğer öğrenci MÜU ise bir yandan kahkaha atarken, diğer yandan da “Zaten çocuğu da yok, acımıyorum, en az 3 çocuk” dedikten sonra küfrettiği görülmüştü.

Görüntülerin sosyal medyaya düşmesinin ardından ise Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) olayla ilgili ivedilikle Bakanlık müfettişi görevlendirilerek inceleme ve soruşturma başlatıldığını belirtmişti. Bakanlık açıklamasında, “Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere milli ve manevi şahsiyetlerimize yönelik saldırılara kimden ve nereden gelirse gelsin müsamaha gösterilmeyecektir” demişti.

Ardından İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ise haberde geçen erkek öğrenci pansiyonundaki olaya ilişkin işlemlerin 20 Aralık tarihinde okul yönetimince başlatıldığını, 27 Aralık'ta ise olaya karışan öğrencilere Okul Disiplin Kurulunca Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nin ilgili maddelerine göre disiplin işlemi uygulandığını duyurmuştu.

10-01-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş