Arama sonuçları

Kabataş Erkek Lisesi: Olay, sadece bir disiplin ihlali olarak geçiştirilebilir mi?

Kabataş Erkek Lisesi: Olay, sadece bir disiplin ihlali olarak geçiştirilebilir mi?

Kabataş Erkek Lisesi’nde bir öğrencinin delici bir aletle Atatürk’ün posterini delik deşik etmesi bir diğerinin de kahkalarla ve küfürle bu çirkin eylemi desteklemesi toplumun her kesiminden tepkiyle karşılanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) konuyla ilgili soruşturma açıldığını belirtirken, Kabataş Erkek Liseliler Derneği Yönetim Kurulu da yaptığı açıklamada, olayın basit bir disiplin soruşturmasıyla geçiştirilemeyeceğini dile getirdi. Söz konusu öğrencinin 4 ay önce okula başladığı hatırlatılan açıklamada, öğrencinin okulla ilişiğinin kesilmesi talep edildi.

3 DÖNEM MEZUNUNU ŞEHİT VERDİ

Derneğin yaptığı açıklama şöyle:

“1908 yılında kurulan Kabataş Erkek Lisesi; Balkan Cephesi'nde 'Önce Vatan' diyerek cepheden dönmeyen ağabeylerinin onurunu bayrağının SİYAH'ında taşıyan, Çanakkale Cephesi'nde 3 dönem mezununu şehit vermiş, idealine inandığı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e yoldaşlık etmiş, bu devleti kuran kadrolarda yer almış ve Atamızın 'En kıymetli eserim' dediği Cumhuriyet'i emanet ettiği gençliğin bizzat kendisidir.1923 yıldan beri bu emanetin farkında olan her Kabataşlı birey; benliğinde ülke, bayrak ve Atatürk sevgisini KABATAŞ GELENEĞİ olarak yaşar.

 KARANLIĞI EZENLERİN LİSESİYİZ

Kabataş Erkek Lisesi geleneği özündeki Atatürk sevgisini; 1958 yılı 10 Kasım'ında okulumuz bahçesindeki tören kürsüsünde Atatürk Devrimi'ni anlatırken hayatını kaybetmiş Kuvay-ı Milliye Kahramanı Tarih Öğretmenimiz Galip Babalardan, K.E.L. rumuzu benliğimizde 'Karanlığı Ezenlerin Lisesidir' diyen Adnan Kahvecilerden, Cumhuriyet ve Aydınlanma Devrimi şehidimiz Ahmet Taner Kışlalı'nın örnek yaşamından, Atatürk diye haykırdığı zaman 3 sınıf öteden sesi Feriye Saraylarında yankılanan Tarih Öğretmenimiz Nuran Analardan alır ve kuşaktan kuşağa kendine özgü kardeşlik hukuku bilinciyle aktarmaktadır.

BU SENE BAŞLAYAN BİR ÖĞRENCİ

Bugün sosyal medya ve basın kuruluşlarında okulumuzun adı kullanılarak paylaşılan ve Kabataş Erkek Lisesine bu sene başladığı öğrenilen bir öğrencinin Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsına fiili olarak yapmış olduğu saldırı görüntüleri hiçbir unsuru ile Kabataş Erkek Lisesinin kimliği, geleneği ve değerleri ile yan yana getirilemez. Bununla birlikte bu fiilin akılla izahı olmayan bir provokatif tertip olduğu inancını taşımaktayız. Bu provokasyonu, Kabataş Erkek Liseliler adına utançla karşılıyor ve esefle kınıyoruz.

KABATAŞLILIKLA İLİŞİĞİ KESİLMELİ

Bu fiili gerçekleştiren kişilerin kim olduğuna bakmaksızın gerekli disiplin soruşturmasının acilen yapılarak Kabataşlılık ile tüm bağlarının derhal kesilmesini; henüz 4 ay önce camiamıza katılmış ve reşit olmadığını öğrendiğimiz bu kişi ve/veya kişilerin aileleri ile birlikte acilen psikolojik kontrol altına alınmalarını; reşit olmayan bu kişinin hangi psikolojik, pedagojik ve sosyal ortamda yetiştiğinin araştırılarak, toplumda infial yaratan bu menfur provokasyonun arka planındaki tertipleyicilerin mutlaka bulunmasını önemsiyor ve talep ediyoruz.

UZAKLAŞTIRMA CEZASI YETERLİ Mİ?

Millî Eğitim Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü tarafından yapılan basın açıklaması ile haberdar olduğumuz hali ile; okul idaresinin olaydan haberdar olduğu, konu hakkında soruşturma yaptığı ve söz konusu şahıs hakkında uzaklaştırma cezası adı altında disiplin cezası verdiği anlaşılmaktadır.

BASİT BİR DİSİPLİN İHLALİ Mİ?

Bu açıklama ile devletimizin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsına yapılmış alçaklığın, aradan geçen 2 haftayı aşkın bir süre içinde en ağır şekilde cezalandırılmasını sağlayacak yaptırımların alınması gerekirken olayın basit bir disiplin ihlali olarak değerlendirildiği anlaşılmaktadır.

Bu konuda sorumluluğu bulunan idarenin konu hakkında hangi idari ve adli iş ve işlemleri yaptığının kamuoyu ile tüm açıklığı ile paylaşılmasını; vaki fiilin karşılığı idari soruşturma ve yaptırım müesseselerinin gereği gibi işletilmediği, konunun adli makamlara sevk edilmediğinin anlaşılması halinde sorumlular hakkında gerekli adli ve idari soruşturmanın derhal başlatılmasını da talep ediyoruz.

Hepimiz ülkemizin en değerli gelecek sermayesi olan evlatlarımız adına tekrar düşünmek zorundayız. Kabataş Erkek Lisesi gibi ülkemizin yüz akı eğitim kurumlarının her kademedeki yönetici ve eğitimci atamaları, tıpkı Kabataşlı kardeşlerimizin seçimindeki titizlikte liyakat esaslarına bağlanmalıdır. Bu standartlar keyfiyetten uzak, objektif, bilgi temelli ve liyakat esasına dayandırılarak yapılmak zorundadır. Unutulmamalıdır ki; 114 yılda Anadolu ve İstanbul'dan gelen binlerce mezununun ülke, bayrak ve Atatürk sevgisiyle harmanlayarak hayat verdiği Kabataşlılık Geleneği her türlü günlük siyasetten çok büyük, ülkenin her değerini kucaklayıcı kıymetimizdir. Mezunlarımızı ve derneğimizi yani Kültür ve Geleneğimizi okulumuzdan ve öğrencilerden uzak tutmaya çalışan her türlü anlayışın bu tür provokatif eylemlere ortam hazırlanmasında payının olmadığı düşünülemez.

 

BU PROVOKASYONUN GERÇEKLEŞMESİ

Kabataş Erkek Liseliler Derneği olarak yaşanılan bu provokasyonun gerçekleşmesine zemin hazırlayan ortamların bertaraf edilmesi için hem idare nezdinde, hem camia içinde gerekli uyarı ve mücadeleyi her daim göstermeye gayret ettik. Bu mücadelemize karşı bazı sosyal medya hesaplarından ve malum basın yayın organlarında hedef gösterilerek hakkımızda onlarca asılsız şikayetlerde bulunulması sebebi ile sayısız idari soruşturmalara maruz kaldığımızı; en son olarak okulumuzun atıl bulunan bir lokasyonunda yer alan 30 yıllık dernek odamızdan tahliye edilmemize varan baskılara maruz bırakıldığımızı; bu noktada üzüntü veren en önemli konunun ise kendisine Kabataşlıyım diyen bazı kişi ve kurumların bu eylemleri yapanlarla menfaat temelli ittifak halinde olduğunu paylaşmak durumundayız.

 Bu ahval ve şeraitte dahi dün olduğu gibi derneğimizin bugün de Ata'mızın manevi şahsı ve devletimizin kuruluş felsefesi ışığı altında ülkesine, halkına, insanlığa yararlı; fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür Kabataşlılar yetişmesi azim ve kararlılığında olduğunu, Ata'mızın manevi şahsına dil uzatanın dilini, el uzatanın elini kullanımdan menetmeyi bir an olsun tereddüt etmeyeceğimizin herkes tarafından bilinmesini isteriz.

Tüm sürecin her yönüyle aydınlatılması, dahli ve/veya ihmali olanların hak ettikleri cezayı almaları için soruşturmanın takipçisi olacağımızı belirtmekle birlikte; bu münferit ve provokatif olayın Kabataş Erkek Lisesi geleneğine, ismine, öğrencileri ve onları yetiştiren değerli öğretmenlerimizin geneline atfedilmeyeceğini kamuoyuna duyururuz.”

ÖĞRENCİLER DE AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Kabataş Erkek Lisesi öğrencileri de konuyla ilgili açıklama yapmıştı. Öğrenciler,  “Ülkemizin kurucusu ulu önderimiz Atatürk’e yapılan bu hakaret asla kabul edilemez” diyerek, şu açıklamayı yapmıştı:

 “Biz karanlığı ezenlerin lisesi, Kabataş Erkek Lisesi öğrencileriyiz. 8 Ocak Cumartesi günü sosyal medyada paylaşılan görüntüleri sizler gibi üzüntüyle ve öfkeyle izledik. 1908 yılında kurulan, Balkan Savaşları'nda bu ülkenin kurulması için öğrencilerini şehit veren bu köklü okulda, ülkemizin kurucusuna yapılan bu hakaret asla kabul edilemez. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün daima izinden yürüyen biz öğrenciler bu olayda adı geçen, ses çıkarmayan, kesin bir tavırla olayın karşısında durmaya herkesi kınıyoruz. Bu olayı unutmayacağımıza, takipçisi olacağımıza söz veriyoruz.”

09-01-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş