Arama sonuçları

Kabine Toplantısı: Yüz yüze eğitim kararı çıkar mı?

Kabine Toplantısı: Yüz yüze eğitim kararı çıkar mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı 13.50'de başladı. Basına kapalı olarak yapılan toplantıda Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okulların yüz yüze eğitime hazırlığı ile ilgili sunum yapacak. 

ERTELENMİŞTİ

 2021-2022 eğitim öğretim yılı 6 Eylül’de başlıyor. Ancak yüz yüze mi yoksa geçen yıl olduğu gibi uzaktan mı başlayacak sorusunun yanıtı aranıyor. Bu yanıtın da  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan kabine toplantısında verilmesi bekleniyor. Aynı şekilde başta öğretmenler olmak üzere eğitim çalışanlarına aşı zorunluluğu da toplantıda konuşulacak bir başka gündem maddesi.  Hafta başında yapılması planlanan toplantı bakanların yangın ve sel bölgelerinde olması nedeniyle ertelenmişti.

OKULLARI EN UZUN KAPATAN ÜLKELERDEN

Türkiye, koronavirüs salgını süresince OECD ülkeleri arasında okullarını en uzun kapalı tutan ikinci ülke oldu. Öğrenciler, 1.5 yılın büyük bölümünü uzaktan geçirdi. 2021-2022 öğretim yılının ise nasıl başlayacağına ilişkin karar bugün verilecek.  Milli Eğitim Bakanı olarak atanan Mahmut Özer’in ilk açıklaması ise “Artık okulları kapalı tutma lüksümüz yok, yüz yüze eğitime geçilmesi ilk önceliğim” olmuştu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da geçen hafta Bilim Kurulu toplantısı ardından “Artık aşı var” diyerek, okulların yüz yüze eğitime geçeceğini duyurmuştu. 

YÜZ YÜZE EĞİTİM BEKLENTİSİ 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise dün akşam katıldığı programda şunları söylemişti: “ İnşallah yüz yüze eğitimi başlatacağız ve yavrularımız da öğretmenleriyle yüz yüze inşallah çalışmaya başlayacaklar.”

19-08-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş