Arama sonuçları

Kadıköy Anadolu Lisesi: Hangi yüzdelik dilimden öğrenci alıyor? Yeni kampusuna ne zaman taşınıyor?

Kadıköy Anadolu Lisesi: Hangi yüzdelik dilimden öğrenci alıyor? Yeni kampusuna ne zaman taşınıyor?

Türkiye’nin ilk Maarif Kolejleri’nden biri olan kuruluşu 1955 yılına uzanan Kadıköy Anadolu Lisesi, geçen yıla göre kontenjanını 30 öğrenci artırdı. Lisenin süren kampus inşaatı ise ne durumda? Hangi yüzdelik dilim ve puandan öğrenci alıyor? Diplomasının özelliği ve öğrencilerinin üniversiteye yerleşme oranları nedir? pervinkaplancom instagram yayınında konuğumuz Kadıköy Anadolu Lisesi Müdürü Ali Fuat Güney sorularımızı yanıtladı. İşte sorular ve yanıtları:

OKULUN İNŞAATI NE DURUMDA?

En çok merak edilen konulardan birisi okulun yerleşke inşaat süreci, okul projesi ne durumda?

Bize rahatsızlığınıza rağmen okulumuz hakkında birinci elden bilgi imkanı verme fırsatı oluşturduğunuz ve duyarlılığınız için size özel teşekkür etmek istiyorum. Yine bize müsaade eden ve bu imkanı tanıyan Bakanlığımıza ve İl Müdürlüğümüze şükranlarımı sunuyorum. Geçen yıl Temmuz sonu başlayan okul yerleşke inşaatımız planlandığı şekilde ve başarılı bir biçimde ilerliyor. 30 dönümlük arazide 4 ayrı büyük bina şeklinde planlanan okul inşşatında kaba inşaat bölümlerinde son 1 kat kalmış vaziyette. Yurt binasında ince işçilik de ayrıca başladı. Tatil bitiminde kaba inşaatların tamamı biterek ince işçilik kısmına geçilmiş olacağını düşünmekteyiz. Yurt binasına gelecek eğitim öğretim yılının 2. döneminde geçmeyi umuyoruz.

OKULA NE ZAMAN GEÇİLECEK?

Tüm yerleşke bir sonraki Eğitim Öğretim yılı başlangıcına (2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı) tamamen hazır olacağını düşünüyoruz. Okulumuzu tercih edecek gençlerimiz çok şanslı, Hazırlık kısmı hariç eğitimlerinin geri kalan kısmını üniversite kıvamında bu muhteşem yerleşkede geçirecekler ve tüm imkanlarından faydalanacaklardır.

 Peki Yeni Projede gençlerimizi ne gibi şanslı donanımlar beklemektedir diye sorarsanız; 30 dönümlük yerleşkenin tümüne ideal bir şekilde konumlandırılmış bir bina, sosyal alan, etkinlik alanları, yurt ve doğal alanlar diyebilirim. Türkiyenin en büyük proje tabanlı okulu olarak her dönemde 8 sınıf, toplamda 40 derslik; 2'şer fizik,kimyai biyoloji laboratuvarı olmak üzere toplam 6 laboratuvar; 4 müzik; 4 resim, 2 Bilişim atölyesi, sanat sokağı, cep sineması, 400 kişiye yakın kapasiteli konferans ve tiyatro salonu, fuaye, çok amaçlı toplantı salonları, zümre odaları, çok yönlü 23 sosyal kulüp atölyesi; 1 futbo sahası, 2 açık 1 kapalı çok amaçlı spor salonu; tören alanı, çamlığı, polenli yolu, uygulama bahçeleri ve 550 anıt ağacıyla yeşil muhteşem bir eğitim kampüsü gençlerimizi beklemektedir.

Okulun arazisinin bir kısmının başka amaçlarla kullanılacağı söylendi bu süreçte. Bunun gerçeklikle ilgisi var mı? Okul arazisinden kayıp oldu mu?

Maalesef bu tür söylemler yüzünden sıkıntılı süreç yaşadık. Bazı öğrencilerin tercih sürecini de etkilediler. Hayır, okulun arazisi tamamen okula ait.

KAÇ ÖĞRENCİ ALACAK?

-2022-2023 öğretim yılı için kontenjanınız nedir? Geçen yıla göre kontenjanda değişiklik oldu mu?

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılında kontenjanımız 6 şube İngilizce Hazırlık Sınıfı 180 öğrenci.  Geçen yıla göre kontenjanımız 1 şube artmıştır. Toplam öğrenci sayısı 150'den 180'e çıkmıştır. Kontenjan bir şube artmış oldu.

-Sınıf kontenjanlarınız ne olacak?

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılında sınıf kontenjanımız Milli Eğtim Bakanlığı tarafından 30 öğrenci olacak şekilde belirlenmiştir.

HANGİ YÜZDELİK DİLİMDEN ÖĞRENCİ ALIYOR?

-Geçen sene okula son giren öğrencinin yüzdelik dilimi ve puanı ne olmuştu?

Okulumuzun yüzdelik dilimi 0.74, puanı 458,895. Bu oran  2020’da 0.59, 2019 yılında 0.70, 2018 yılında 0.93, 2017 yılında ise 1.05 oldu.

NAKİLLER PUANLARI NE OLDU?

-İlk merkezi yerleştirmenin ardından nakiller döneminde puanlarda nasıl bir değişiklik oldu?

İlk merkezi yerleştirmenin ardından nakiller döneminde okulumuzda, çok küçük değişikliler oldu. İlk merkezi yerleştirme de 458,895 olan son yerleşen öğrenci puanı nakil dönemi sona erdikten sonra 3 puan kadar bir değişimle, 455, 339 şeklinde oluşmuştur.

-Hazırlık zorunlu mu? Yeterlilik sınavına girerek, hazırlık atlamak mümkün mü?

Okulumuzda Hazırlık Sınıfı zorunludur. Hazırlık + 4 yıl ılmak üzere 5 yıllık bir eğitim süreci vardır, diploma bu statü ile alınmaktadır.

Yeterlilik sınavıyla hazırlık sınıfını atlamak mümkün mü?

Hazırlık Sınıfını atlamak mümkün mü evet mümkün. Ancak bunun için öncelikle 9. Sınıf kontenjanımızda boşluk olması gerekmektedir. Türkçe ve İngilizce branşlarından meydana gelen Hazırlık Sınıfı Atlama Sınavına girip, her iki dersten de 70 ve üzeri puan alması gerekmektedir. Bu şartlar meydana geldiğinde öğrenci Hazırlık Sınıfını okumadan 9. Sınıftan itibaren eğitim öğretim hayatına devam edebilir. Ayrıca Öğrencilerimizin hem akranlarıyla eğitim alması hem okulumuzun eğitimiyle nitelikli yabancı dil düzeylerine sahip olunması gerekçeleriyle hazırlık ğitimi almasını çok değerli görüyoruz.

YABANCI DİL EĞİTİMİ NASIL?

-Haftada kaç saat yabancı dil eğitim görülüyor?

Tüm Hazırlığı olan Proje Okullarında olduğu gibi Hazırlık sınıflarımızda haftada 20 saat İngilizce dersi var. 9. sınıfta seçmeli derslerle 6 saat, 10.,11.,12. sınıflarda haftada 4 saat İngilizce dersi görülmektedir.

-İkinci yabancı dil nedir? Haftada kaç saat?

Okulumuzda İkinci yabancı dil Almancadır. Hazırlık sınıflarımızda haftada 4 saat, sonraki yıllarda haftada 2 saat olarak sürdürülmektedir. Hazırlık sınıfında DYK Kursu olarak Almanca dersine ek 4 saat eklenerek haftalık ders saati 8'e çıkarılmaktadır. İsteyen öğrencilerimiz 9 ve 10. sınıfta bu kurslara devam etmektedir. Ayrıca talep olduğu takdirde Kadıköy Halk Eğitim Merkeziyle işbirliği yapılarak Fransızca, İspanyolca, Rusça, Çince, Japonca, Arapça gibi diğer yabancı dillerde kurs yapılmaktadır.

- Okulda toplam kaç öğretmen bulunuyor? Yabancı öğretmen var mı?

Okulumuzda 93 öğretmen görev yapmaktadır. Okul müdürü, müdür baş yardımcısı ve 4 müdür yardımcısıyla birlikte 99 eğitimci kadromuz vardır. Hazırlık sınıflarımızda 2 saat Native Speaker dersi için yabancı öğretmen görev almaktadır.

YATILILIK KONTENJANI NEDİR?

-Okul aynı zamanda İstanbul dışından gelen öğrenciler için de yatılı olması nedeniyle tercih edilen okullar arasında. Yatılılık olanakları nedir? Bu yıl yatılılık kontenjanı nedir?

Okulumuzda; 124 kız öğrenci, 132 erkek öğrenci toplam 256 kapasiteli Öğrenci Pansiyonumuz bulunmaktadır. Pansiyonumuz her yıl tam kapasite çalışmaktadır. Yeni pansiyon binamız bittiğinde toplam kontenjan 264 öğrenciye çıkacaktır. Bu yıl kızlarda 40, erkeklerde 20 civarı kontenjanımız olacağını öngörmekteyiz. Bu kontenjanı öncelikli il dışı başvurular için kullandırmaktayız.

-Şu anda lisede kaç öğrenci öğrenim görüyor? Bu öğrenciler kaç ilden geliyor? Bunların kaçı yatılı okuyor?

Okulumuz hacim olarak Özel Program ve Proje Uygulayan (Merkezi sınavlı)ı en büyük okuldur. 40 sınıf imkanı vardır. 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılında okulumuzda 1080 öğrencimiz aktif olarak eğitimlerini sürdürmektedir.  Yatılı öğrencilerimiz 50’nin üzerinde farklı illerden geliyor.

 

Sakarya, Balıkesir, Trabzon, samsun, Kayseri, Manisa, Gaziantep, Hatay, Diyarbakır vb. illerden yatılı öğrencilerimiz bulunmaktadır.

-Öğrenciler için özel bir burs sistemi var mı?

Burs desteğine ihtiyacı olan öğrencilerimize Okul Aile Birliğimiz, Derneğimiz ve vakfımız destek vermekte, yakından ilgilenmektedir. Yerleştirmede okulumuza ilk 5'te yerleşecek öğrencilerimize Başarı Bursu verilecektir.

AP DERSLERİ ALINIYOR

Hangi uluslararası programlar uygulanıyor?

Okulumuz hazırlıklı, dil yönü güçlü, sosyal, sanatsal, kültürel ve sportif yönden öncü, tarihi, köklü, nitelikli bir okuldur. Ulusal en nitelikli okullarda eğitim imkanı sürdürebilecek nitelikte diploma vermektedir. Ayrıca uluslararası diploma programlarını yakından takip ediyoruz. Okulumuzda AP (Advantage Program) kursu verilmektedir. Bu yıl bu kurstan 30 öğrencimiz faydalanmıştır. 11. sınıfta müfredatımıza IELTS eklenerek, öğrencilerimiz bu sınav sistematiği ve terminolojisine hakim olmaktadır. Ayrıca SAT ve TOEFL sınavlarına hazırlık kursları yapılmaktadır. Her yıl yaklaşık 20 öğrenci uluslararası üniversiteleri tercih ediyor. Son 4 yılda 60’ın üzerinde öğrenci ABD, İngiltere, Almanya, Hollanda, İtalya, Japonya, Belçika, Avusturya gibi ülkelerdeki üniversitelere gittiler.  Bu yıl AP dersleri de başlardı ve 30 öğrenci bu dersleri aldı.

-Okulda uluslararası değişim programı uygulanıyor mu?

Uygulanıyor, özellikle 9. ve 10. sınıflarda en çok Kültürler arası Değişim Programı olmak üzere değişik programlar dahilinde 6 ay ve 1 yıl tercihleriyle öğrencilerimiz bu programdan faydaklanmaktadır. Ağırlıklı 9. ve 10. sınıfta başvurular olmaktadır. her yılı 10'lu sayılarda öğrencimiz bu programlardan faydalanmaktadır

-Okulun sosyal yaşamı nasıldır? Kulüpler etkin mi?

Okulumuzda sosyal yaşam çok güçlüdür. Okulumuzda 57 öğrenci kulübü aktif olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Bu kulüpler uluslararası alanlar, dil, sanat, spor, kültürel alanlar, sosyal sorumluluk,bilişim, robotik ve akademik alan gibi çok yönlü ve zengin bir yelpaze içindedir. Öğrencilerimiz ilgi duyduğu alanlardan sosyal kulüp çalışmaları ile sosyal yönden de oldukça gelişmektedir. Okulumuzdaki kulüplerin hepsi çok etkin bir şekilde çalışmakta ve bu kulüple danışman öğretmenler desteği ile öğrenciler tarafından yürütülmektedir. Öğrencilerden kulüp tanıtımları sonrası çalışmak istediği kulübü kendisi seçmektedir. Okulumuzda kulüp çalışmalarının yanı sıra sene içerisinde, seminerler, konferanslar, akademik-sanatsal-kültürel ve sportif yarışmalar, okul tanıtım günleri gibi çeşitli organizasyonlar yapılmaktadır. Okulumuzun tercih nedeni Akademik yön, Dil yönü kadar sosyal kulüp zenginliği, sosyal sormluluk alanındaki çalışma ve zenginlikleridir. Okulumuzda bu yıl yazı, bilim, edebiyat, akademik kulüplerimizce 4 ayrı dergi çıkarılmıştır. İl ve Ulusal çapta MUN, EYP, Girişimcilik, Uluslararası Hukuk Çalıştayı, Küçürek Öykü Yarışması, Robotik yarışmaları, İHATA etkinlikleri, Erasmus, e-Twenning, müzik, dans, Türkçe ve İngilizce tiyatro etkinlikleri yapılmaktadır. Birçok dalda birincilikler alınmıştır. Tüm takım sporlarının yanında golf, okçuluk, masa ve kort tenisi, yaz ve kış sporları, yüme, buz pateni gibi sporlar da yapılıyor. 

TÜRKİYE’DEKİ ÜNİVERSİTELER

-Türkiye’deki üniversitelere yerleşme oranlarına baktığımızda mezunlarınız en fazla hangi bölümleri tercih ediyorlar? YKS yerleşme başarısından söz edebilirsiniz?

Okulumuzun Akademik yönü çok güçlü. Bilim Olimpiyatlarına 5 ayrı dalda hazırlanılmaktadır. İl, Ulusal ve uluslararası alanda birçok başarı yakladı öğrencilerimiz. Ayrıca Bilimsel projelerde TÜBİTAK ve özel yarışmalarda katılım ve başarılar yakalanmaktadır. Sorunuza gelirsek mezunlarımızın %80’inden fazlası mühendislik, tıp, mimarlık gibi bölümlere yerleşiyor. Bölüm tercihleri kadar üniversite tercihleri ve oranı da kıymetli. Son 3 yılda 100'ün üzerinde Boğaziçi, 40-50'li rakamlarda öğrencimiz ODTÜ; Cerrahpaşa, Çapa gibi üniversiteleri tercih etmiştir. Yine her yıl 30'lu sayıda öğrencimiz Hukuk, Uluslararası İlişkiler, ticaret; 20'li sayıda öğrencimiz Fen ve Sosyal Bilimleri tercih etmektedir. Ayrıca yıllara göre 10 ila 20 arasında öğrencimiz Yurt Dışı Üniversite ve Bölümleri tercih etmektedirler.

YKS-KURSU

YKS için özel bir hazırlık kursunuz var mı?

Öğrencilerimize özel ve onların talepleri öncelikli DYK ve Hazırlık kurslarımız olmaktadır. Öğrencisine en çok kurs programı ayarlayan okullardan biriyiz. YKS hazırlık kurslarımızı 11. ve 12. sınıf öğrencilerimize yönelik yapmaktayız. Şu anda 100'e yakın öğrencimiz yaz kursumuzda eğitim almaktadır. Ayrıca 12. sınıf müfredatımız hiç kursa gidilmiyormuş gibi ders saatlerinde de YKS desteğiyle zenginleştirilmektedir. Yoğun bir ders programı, deneme sınavları, etütler ve öğrenci takibi ile öğrencilerimizi YKS sınavlarına en iyi şekilde hazırlıyoruz. Şunu özellikle belirtmek istiyorum. İlk 1000'e girme oranı kurs öğrencilerimizde okul dışı destek alanlara göre çok daha yüksek gerçekleşmektedir. Biraz da YKS başarılarımızdan bahsetmek istiyorum. Benim dönemim olan son 4 yılda; YKS'de ilk 100'de 26 derece, ilk 1000'de 237 derece, ilk 5.000'de ise 2000'ine yakın derece çıkarttık. Son 4 yılda mühendisliklere 300’ün üzerinde, tıp, diş hekimliği ve eczacılık bölümlerine 250’ye yakın öğrenci gönderdik.

NEDEN KADIKÖY ANADOLU?

-Neden Kadıköy Anadolu Lisesi’ni tercih etmeliler?

Akademik kariyerlerine doğru bir başlangıç yaparak köklü kültürümüzün bir parçası olmak için bizi tercih etmeliler. Maarif Koleji kültürü, Yabancı Dil Farklılığı, Sosyal Yönden zenginliğimiz, güçlü karakter ve bilinçle 21. Yüzyıla, onun gerektirdiği tüm becerileri kazanarak geleceğe hazır olmak için bizi seçmeliler. İstanbul’un gözde semtlerinden birinde, 30 dönüm arazimizde yenilenen kampüsümüzde üniversite donanımı ve kalitesinde eğitim almak ve tüm eğitsel donanımızla; öğrencilerimize daha liseden özgür bir kampüs hayatı yaşatıyor olmamız da diğer sebeplerinden olacaktır. Okulumuz sloganı "Amacımız Fark Yaratmaktır." en önemli tercih nedeni olabilir.

27-06-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş