Arama sonuçları

Kadıköy Atatürk Fen Lisesi: Hangi yüzdelik dilimden öğrenci alıyor?

Kadıköy Atatürk Fen Lisesi: Hangi yüzdelik dilimden öğrenci alıyor?

Kadıköy Atatürk Fen Lisesi: Hangi yüzdelik dilimden öğrenci alıyor? İstanbul Kadıköy Atatürk Fen Lisesi, 1982 yılında Fen Lisesi projesi kapsamında Türkiye´deki ikinci Fen Lisesi olarak kuruldu. Kadıköy Atatürk Fen Lisesi hangi puandan ve yüzdelik dilimden öğrencilerini alıyor? Bu yıl kaç öğrenci alacak? Diplomasının özelliği nedir? Yatılı okumak mümkün mü? Tüm bu soruları pervinkaplancom instagram yayınında konuğumuz olan İstanbul Kadıköy Atatürk Fen Lisesi Müdürü Muzaffer Güneş yanıtladı

KADIKÖY ATATÜRK FEN LİSESİ: HANGİ YÜZDELİK DİLİMDEN ÖĞRENCİ ALIYOR?

Bu yıl Kadıköy Atatürk Fen Lisesi’nin kontenjanı nedir? Geçen yıla göre kontenjan arttı mı? Sınıflar kaç kişilik olacak?

2019 yılı kontenjanımız 150 idi bu yıl 204 oldu. Yani kontenjanımız 54 öğrenci arttı. Buna bağlı olarak sınıf mevcutlarımız 34 oldu.

2018 ve 2019 yıllarında hazırlık sınıfına en son giren öğrencilerin puanları ve yüzdelik dilimleri nedir?

2018 yılında okulumuza en son giren öğrencinin puanı 450.3227 olup yüzdelik dilimi 0.29 idi. 2019 yılında ise okulumuza en son giren öğrencinin puanı 493.3965 olup yüzdelik dilimi 0.20.

2018-2019 yıllarında en son giren öğrencilerin hangi dersten kaç yanlışları oldu?

2018 yılında okulumuza en son giren öğrencinin 2 yanlış cevapla, 2019 yılında ise 1 yanlış cevapla yerleştiği görülmektedir.

NAKİL DÖNEMİNDE PUANLAR DEĞİŞİR Mİ?

İlk merkezi yerleştirmenin yapılan iki nakil döneminde puanların değişmediğini, hatta ikinci nakil döneminde yükseldiğini görüyoruz. Bu yıl da benzer tablo bekliyor musunuz?

Bu yıl ilk yerleşmeden sonra iki kez de nakil dönemi olacaktır. Geçen yıl nakiller sonunda 3-4 öğrenci değişimi olmuştu. Nakil dönemlerinde sizin dediğiniz gibi puanların daha da yükseldiğini gördük.

YABANCI DİL EĞİTİMİ

Okulda yabancı dil eğitimi hakkında bilgi verebilir misiniz? Hangi diller var ve haftada kaç saat yabancı dil eğitimi alıyorlar?

Her sınıf seviyesinde 4 saat İngilizce 2 saat de Almanca dil dersleri görülmektedir. Eğitim 4 yıl olup hazırlık sınıfımız yoktur. Ancak 2019-2020 Eğitim öğretim yılında başlattığımız bir İngilizce kursundan bahsetmek istiyorum. Marmara Üniversitesi ile yapmış olduğumuz Eğitim İşbirliği Protokolü kapsamında 9.sınıflara sene başında bir dil seviyesi belirleme sınavı yapılarak öğrencilerin dil seviyeleri belirlenmektedir. Bu sınav sonucuna göre istekli öğrenciler kurlara ayrılarak ders saatleri dışında Marmara Üniversitesi Öğretim Üyeleri tarafından kurslar düzenlenmektedir. Geçen yıl 3 kurs açılmış olup öğrenciler 2 ayda bir kur bitirme sınavlarına girerek bir üst kurdan devam etmektedirler.

UZAKTAN EĞİTİMDE NE YAPILDI?

Malum pandemi yüzünden 23 Mart’tan itibaren uzaktan eğitim yapıldı. Uzaktan eğitimin önümüzdeki öğretim yılında da süreceği anlaşılıyor. Veliler bu dönemi nasıl geçirdiğinizi merak ediyor. Bununla ilgili bilgi verebilir misiniz?

Biz de okul olarak EBA, Zoom ve Meet sistemleri üzerinden kendi öğretmenlerimizle günde 4 saat olarak online derslerimiz ve Destekleme ve Yetiştirme Kurslarımıza devam ettik. Mayıs ayı sonunda, ikinci dönem işlenen konulardan online sınav yaptık. Bu eğitimler 19 Haziran 2020 ye kadar devam etti. Hatta 11.sınıf öğrencilerimize TYT Matematik kursumuz 3 Temmuz 2020 ye kadar haftada 6 saat olarak devam etti. Şuanda 12’inci sınıfa geçen öğrencilerimize yönelik Fizik dersleri planlanmaktadır. 31 Ağustos öncesinde 10,11 ve 12.sınıf öğrencilerimize yönelik ikinci dönemi kapsayan konulardan hazır bulunmuşluk sınavları yapmayı planlıyoruz. Bu sınav analizlerine göre 31 Ağustosta başlayacak tamamlayıcı eğitim planını oluşturacağız.

Okulda toplam kaç öğretmen bulunuyor ve yabancı öğretmenin sayısı nedir?

Okulumuzda 4 idareci ve 34 öğretmen bulunmakta olup yabancı öğretmenimiz yoktur.

YATILILIK OLANAKLARI NEDİR?

Okul aynı zamanda İstanbul dışından gelen öğrenciler için de yatılı olması nedeniyle tercih edilen okulların başında geliyor. Kız-erkek toplam kaç yatılı öğrenciniz var? Bunlar kaç ilden geliyor?

Şuanda pansiyonlarımızda bu yıl mezun olanlar hariç 73 kız, 105 de erkek öğrenci yatılı olarak kalmaktadır. Yatılı öğrencilerimiz ülkemizin dört bir yanında gelmektedir. Bu sene pansiyonlarımıza en az 35 kız, 32 de erkek öğrenci alınacak olup bu sayıların %80 i devletten burs alan parasız yatılı öğrencilere, %20 si de paralı yatılı öğrencilere aittir. Pansiyonlara yerleşme de yine puan üstünlüğüne göre yapılacaktır.

YATILILIK ETKİLENİR Mİ?

Pandeminin yatılılık başvurularını nasıl etkileyeceğini düşünüyorsunuz? İstanbul dışından gelen öğrenci sayısında düşüşe neden olur mu?

Tüm okullar için böyle bir risk mevcuttur. Fakat İstanbul Atatürk Fen Lisesi gibi köklü ve marka değeri olan okullarda çok etkili olacağını düşünmüyorum. Hatta okulumuz için bu sene yüzdelik dilimin 0.15 civarında olacağını yani taban puanın yükseleceğini öngörüyorum.

KAÇ ÖĞRENCİ VAR?

Şu anda lisede kaç öğrenci öğrenim görüyor? Bunların kaçı yatılı okuyor?

Mezun olan öğrencilerimizi saymazsak 362 öğrencimiz mevcut, bu öğrencilerden yaklaşık 120 öğrenci yatılıdır.

YATILI ÖĞRENCİLERE BURS SİSTEMİ

Yatılı öğrenciler için burs sistemi var mı?

Okul aile birliğimiz ve mezunlar derneğimiz her yıl yaklaşık 50 öğrenciye aylık 200,00 TL ihtiyaç bursu vermektedir.

FEN LİSELERİNDE SOSYAL YAŞAM

Diplomasının özelliği nedir? Okulun sosyal yaşamından söz edelim bence. Fen lisesi deyince sadece ders çalışan öğrenci görüntüsü geliyor velilerin aklına. Okulda sosyal yaşam nasıldır?

İstanbul Atatürk Fen Lisesi diploması başlı başına bir markadır. Okulumuzda öğrenim görüp mezun olan öğrenci sadece üniversite sınavlarında başarılı olmayıp aynı zamanda hem hayata hazırlanmakta hem de lise hayatında üniversiteler ile yaptığımız işbirlikleri kapsamında kariyer planlarını doğru ve zamanında yapabilmektedirler. Okulumuz kapalı ve açık bir çok spor alanına sahip, öğrencilerimiz boş zamanlarında farklı spor aktivitelerinde buluna bildikleri gibi tiyatro, müzik, görsel sanatlar gibi alanlarda da farklı etkinlikleri yapmaları mümkündür.

YKS YERLEŞME ORANLARI NEDİR?

Türkiye’deki üniversitelere yerleşme oranlarına baktığımızda mezunlarınız en fazla hangi bölümleri tercih ediyorlar?

Mezun ettiğimiz öğrencilerin yaklaşık %55-60’ı Tıp Fakültesi, %30-35’i farklı mühendislikler, %5’i de hukuk, diş hekimliği, temel bilimler gibi alanları tercih etmektedir.  

YKS İÇİN HAZIRLIK KURSU VAR MI?

Okulumuzda 9’uncu sınıftan bilimsel çalışmalarla başlayan öğretim yolculuğu 12’inci sınıfta YKS’na hazırlanmaya yönelik kurslara dönüşmektedir. 12’inci sınıfa gelen öğrencilerimize yönelik ders saatleri dışında, ihtiyaç olması halinde hafta sonları da olmak üzere Öğrenci yetiştirme ve Destekleme Kurslarımız paket program olarak verilmektedir. 12’inci sınıf dışındaki öğrencilerimize ise ihtiyaç duymaları halinde münferit kurslarımız da mevcuttur.

YURTDIŞINA GİDEN MEZUN OLUYOR MU?

Mezunlarımızın lisans seviyesinde üniversite tercihleri büyük bir oranda Türkiye’deki üniversiteler oluyor. Her yıl 1 veya 2 öğrencimizin de tercihi yurt dışındaki üniversiteler olabiliyor. Ama dediğim gibi %99 oranında tercihler yurt içinden yana olmaktadır. Yüksek lisans ve doktora düzeyinde ise yurt dışına giden öğrenci sayımız bir hayli fazladır.

HANGİ KİMLİKLERİ KAZANIYORLAR?

İstanbul Atatürk Fen Lisesi öğrencisi olma ayrıcalığını kazanıyor. Hem bilimsel çalışma yapmayı öğreniyor. Hem üniversite sınavlarında hedeflerine ulaşabiliyor hem de okul sürecinde mezunlarımız ile kurdukları iletişimle kariyer planlarını zamanında ve doğru bir şekilde planlayabiliyorlar. Hedefi olan, araştırmayı seven, meraklı ve başarılı öğrencileri 2020-2021 eğitim öğretim yılında “dünyanın en iyi okulunun” öğrencisi olmaya davet ediyorum.

25-07-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş