Arama sonuçları

Kadıköy Atatürk Fen Lisesi: Puanı, yüzdelik dilimi, üniversite başarısı nedir?

Kadıköy Atatürk Fen Lisesi: Puanı, yüzdelik dilimi, üniversite başarısı nedir?

Öğrencilerini Liseye Geçiş Sınavı (LGS) puanına göre alacak olan İstanbul Atatürk Fen Lisesi hangi yüzdelik dilimden öğrenci alıyor? İstanbul Kadıköy Atatürk Fen Lisesi, 1982 yılında Fen Lisesi projesi kapsamında Türkiye´deki ikinci Fen Lisesi olarak kuruldu. Kadıköy Atatürk Fen Lisesi bu yıl kaç öğrenci alacak? Diplomasının özelliği nedir? Yatılı okumak mümkün mü? Tüm bu soruları pervinkaplancom instagram yayınında konuğumuz olan İstanbul Kadıköy Atatürk Fen Lisesi Müdürü Muzaffer Güneş yanıtladı.

BU YIL KONTENJAN 120 ÖĞRENCİ

İşte sorular ve yanıtları:

-2021-2022 öğretim yılı için kontenjanınız nedir?

120

-Geçen yıla göre kontenjanda değişiklik oldu mu?

Evet, her yıl ortaöğretime başlayan öğrenci sayısına bağlı olarak kontenjanar belirlenmektedir. Bu sebeple geçen yıl 204 iken bu yıl 120 olacak şekilde bir planlamamız oldu.

-Sınıf kontenjanlarınız ne olacak?

Sınıf mevcutlarımız 30.

HANGİ PUAN VE YÜZDELİK DİLİMDEN ALIYOR?

-Geçen sene okula son giren öğrencinin yüzdelik dilimi ve puanı ne olmuştu?

Geçen sene okulumuza ilk yerleştirmelerde yüzdelik dilim ve puan aralığı; 0.01 (500.00 puan) – 0.15 (485.01 puan) şeklinde gerçekleşmiştir.

-İlk merkezi yerleştirmenin ardından nakiller döneminde puanlarda nasıl bir değişiklik oldu?

Nakiller sonucunda yüzdelik dilim ve puan; 0.17, puanımızda 484.81 olarak gerçekleşmiştir.

YABANCI DİL EĞİTİMİ NASIL?

-Hazırlık sınıfınız yok ama öğrencilere yabancı dil konusunda nasıl destek veriyorsunuz?
Hazırlık sınıfımız yok ancak Marmara Üniversitesi ile yapmış olduğumuz Eğitim işbirliği protokolü kapsamında; istekli öğrencilerimize yönelik sertifikalı İngilizce kursları düzenlemekteyiz.

-Haftada kaç saat yabancı dil eğitim görülüyor?

Her sınıf seviyesinde 4 saat İngilizce 2 saat de Almanca dersi verilmektedir.

-İkinci yabancı dil nedir? Haftada kaç saat?

Almanca haftada 2 saat.

- Okulda toplam kaç öğretmen bulunuyor?

Okulumuzda kadrolu 4 yönetici ve 35 öğretmen bulunmaktadır.

YATILI OKUMAK MÜMKÜN MÜ?

-Okul aynı zamanda İstanbul dışından gelen öğrenciler için de yatılı olması nedeniyle tercih edilen okullar arasında. Yatılılık olanakları nedir? Bu yıl yatılılık kontenjanı nedir?

Okulumuzda birbirinden bağımsız olarak kız ve erkek pansiyonumuz vardır. Kız pansiyonunda 3 kişilik odalar olup tuvalet ve banyo odaların içinde odaya özeldir. Erkek pansiyonunda 4 kişilik odalar olup tuvalet ve banyo odaların içinde odaya özeldir.

-Pandemi yatılılık başvurularını nasıl etkiledi? İstanbul dışından gelen öğrenci sayısında düşüşe neden olur mu?

Okulumuz ve pansiyonlarımız pandemi koşullarına göre düzenlenmiş olup “Okulumuz Temiz Belgesi” ne sahip olduğundan il dışından gelecek öğrenciler gönül rahatlığı ile pansiyon tercihi yapabilirler.

-Şu anda lisede kaç öğrenci öğrenim görüyor? Bu öğrenciler kaç ilden geliyor? Bunların kaçı yatılı okuyor?

Şu an okulumuzda 354 erkek, 186 kız olmak üzere toplam 540 öğrenci eğitim görmektedir. 106 son sınıf öğrencimizi mezun ediyoruz. Türkiye’nin dört bir tarafından öğrenciler okulumuzu tercih etmektedirler. Pansiyonlarımızda şuan için 112 kız, 128 erkek olmak üzere toplam 240 öğrenci yatılı olarak kalmaktadır.

ÖĞRENCİLER NASIL DESTEKLENİYOR?

-Öğrenciler için özel bir burs sistemi var mı?

Maddi durumları incelenerek ihtiyaç sahibi öğrencilerimize, Okul Aile Birliğimiz ve mezunlar derneğimiz olan AFLİM öğrencilerimize aylık burs vermektedir.

-Okulun sosyal yaşamı nasıldır? Kulüpler etkin mi?

Okulumuz yatılı olması sebebi ile okulda 7 gün 24 saat yaşam devam etmektedir. Yatılı öğrencilerin katılması gereken zorunlu etütlerimiz vardır. Okul çıkışları saat 17.00 a kadar okulda olimpiyat ve proje çalışmaları yanında çeşitli spor etkinlikleri yapılmaktadır. İl içi ve il dışı geziler düzenlemekteyiz. Şuan okulumuzda 22 tane aktif Kulüp çalışmaları yapmaktadır.

-Fen lisesi öğrencilerinin daha çok sosyal alanlara ilgi göstermediği ifade edilir? Buna katılıyor musunuz? Öğrencilerin sosyal etkinliklere katılımları nedir?

Toplum arasında böyle düşünülse de bizim öğrencilerimiz sosyal alanlara da ilgi göstermektedirler. Türkçe ve İngilizce Münazara takımlarımız, MUN kulübümüz, Tiyatro kulübümüz, spor kulübümüz etkin olarak çalışmaktadır. 

ÜNİVERSİTE YERLEŞME ORANLARI NEDİR?

-Türkiye’deki üniversitelere yerleşme oranlarına baktığımızda mezunlarınız en fazla hangi bölümleri tercih ediyorlar?

50 tıp, 2 diş hekimi, 1 Eczacılık, 35 Mühendis, 3 Mimar, 10 diğer bölümler (Hukuk, İşletme, Ekonomi, Psikoloji, Çeviri Bilimi, gibi). Ayrıca bir öğrencimizde Amerika’da Bilgisayar mühendisliği alanında burslu olarak kazanmıştır.

YKS KURSU VAR MI?

-YKS için özel bir hazırlık kursunuz var mı?

Evet, öğrencilerimiz son sınıfa gelince TYT ve AYT hazırlık kurslarımız hafta içi okul çıkışlarında ve ihtiyaç olması halinde cumartesi ve Pazar günleri de yoğun bir şekilde yapılmaktadır. Sınava hazırlanan öğrencilerimiz, her hafta düzenli bir şekilde deneme sınavlarına alınmaktadır. Ayrıca TÜBİTAK olimpiyat sınavlarına hazırlanan öğrencilerimize de olimpiyat kurslarımız hafta içi okul çıkışlarında devam etmektedir.

HANGİ KİMLİĞİ KAZANDIRIR?

-Okul öğrencilere hangi kimlikleri kazandırıyor?

“Dünyanın En İyi Okulu” sözünden hareketle donanımlı bir fen ve matematik alt yapısıyla mezun olan öğrencilerimiz birçok üniversitede tercih edilen öğrenci profiline sahip olmaktadırlar.

NEDEN KADIKÖY ATATÜRK FEN LİSESİ?

-Neden sizin lisenizi tercih etmeliler?

Okulumuzda özellikle fen ve matematik alanlarında üniversite tercihinde bulunacak öğrencilere, kendilerini en iyi şekilde yetiştirecekleri ve rehberlik imkanı bulacakları her türlü akademik ve sosyal destek sağlanmaktadır.

Okulumuz Türkiye’de kamu binası olarak tek LEED Platinum sertifikalı okul unvanına sahiptir.  Fiziksel olarak okul binasıyla, bağımsız erkek ve kız pansiyonuyla, yemekhanesiyle, yine bağımsız konferans ve spor salonuyla yaklaşık 39 dönüm yeşil alan içinde yürüyüş parkurları ve spor alanlarıyla öğrencilere hizmet vermektedir.

Bu fiziksel alana sahip olmanın yanı sıra, akademik başarının bir kurum kültürü haline geldiği okulumuzda YKS başarısıyla birlikte ayrıca okulda yürütülen olimpiyat ve proje çalışmalarıyla öğrenciler kendilerini keşfetme imkânı bulmaktadırlar. Okulun sahip olduğu donanımlı fen laboratuvarları, bilgisayar laboratuvarı ve robotik kodlama sınıfıyla öğrenciler, projeler yapmak için ihtiyaç duyduğu her türlü donanıma sahip olmaktadırlar.

Bir üniversite şehri olan İstanbul’da bulunması sebebiyle bunu bir fırsata çeviren İstanbul Atatürk Fen Lisesi, birçok üniversite ile işbirliği protokolüne sahiptir. Bu protokoller gereği birçok akademisyenden gerek projeler gerek üniversiteler ile ilgili destek alınmaktadır.

Alanında deneyimli ve seçkin öğretmen kadrosu ile çağın gereksinimlerine uygun olarak öğrencilerimizi hayata hazırlıyoruz.

20-06-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş