Arama sonuçları

Kadıköy'de kaymakam gelecek diye kız öğrencilere kalın külotlu çorap giydirildi

Kadıköy'de kaymakam gelecek diye kız öğrencilere kalın külotlu çorap giydirildi

İstanbul Kadıköy’de bir Anadolu lisesinde kaymakamın da katıldığı öğrenci etkinliğinde etek boyu sorun oldu. Kız öğrencilerin etek boyunu "kısa" bulan okul yönetimi kaymakamın "rahatsız" olabileceği gerekçesiyle öğrencilere kalın çorap dağıttı.

Deutsche Welle’de yer alan habere göre, İstanbul'daki Kadıköy Kazım İşmen Anadolu Lisesi’nde, kaymakamın katıldığı etkinlikte kız öğrencilerin etek boyu sorun yarattı.

Edinilen bilgiye göre, okulda geçen Aralık ayında İnsan Hakları Haftası vesilesiyle bir etkinlik düzenlendi.

Okul yönetimi, Kadıköy Kaymakamı Mustafa Özarslan’ın da etkinliğe geleceği haberini aldı. 

İddiaya göre okul yönetimi öğrencilere, etek boylarının kısa olduğunu ve bu nedenle kaymakamın “rahatsız” olabileceğini söyledi. 

KIZ ÖĞRENCİLERE KALIN ÇORAP DAĞITILDI

Etkinlik başlamadan öğrencilere kalın çorap dağıtıldı. Kız öğrenciler yeni çorapları giymek istemese de yönetimin isteğini karşılamak zorunda kaldı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın kılık kıyafetli ilgili yönetmeliğinde öğrencilerin Vücut hatlarını belli eden şort, tayt gibi kıyafetler ile diz üstü etek, derin yırtmaçlı etek, kısa pantolon, kolsuz tişört ve kolsuz gömlek giyemeyeceği yazılı.

Eğitim-Sen İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Çayan Çalık, öğrencilerin kılık kıyafet yönetmeliğinde 2012 yılında değişiklik yapıldığını ve o dönem buna itiraz ettiklerini hatırlatıyor.

13-01-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş