Arama sonuçları

KAEÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi'nden akademik başarı

KAEÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi'nden akademik başarı

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi (KAEÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi'nin aldığı atıf sayıları ve etki değerleri bakımından Sosyal Bilimler Araştırma Derneği'nce (SOBİAD) paylaşılan başarı listesinde üçüncü sırada yer aldığı bildirildi.

Üniversiten yapılan yazılı açıklamada, Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi'nin 2021 yılında Türkiye'de sosyal, fen ve sağlık alanlarında yayımlanan 1414 dergi arasından 1.495 etki faktörü ile aynı puandaki Milli Eğitim Dergisi ile beraber üçüncü sırada kendisine yer bulduğu belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sosyal Bilimler Enstitü Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Şimşek, impact faktörü başarısından dolayı dergi editörü Prof. Dr. Ayfer Şahin ve sekretaryasını kutlayarak derginin bilimsel yayın ilkelerinden ödün vermeden nitelikli araştırmaları bilim dünyasına kazandırmaya devam edeceğini aktardı.

Dergi editörü Şahin de derginin pek çok önemli dizin tarafından tarandığını, yayın kurulunun talepleri karşılamak üzere 2019 yılından itibaren yayınlanma periyodunu yılda üçe çıkardığını kaydetti.

28-02-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş