Arama sonuçları

KAL öğrencileri: Baskı karşısında yılmayacağız

KAL öğrencileri: Baskı karşısında yılmayacağız

Kadıköy Anadolu Lisesi (KAL) Öğrenci Dayanışması, okulda süren baskı, taciz ve tehditlere ilişkin açıklama yaptı. BirGün'de yer alan habere göre, genç kadın öğrencilerin yurt odalarına gece yarısı baskını, saatler süren sorgu, izinleri dışında çantalarının aranması şeklinde süren baskı, tehdit ve tacizler karşısında yılmayacaklarını vurgulayan KAL Öğrenci Dayanışması, birlikte mücadele çağrısı yaptı.

Açıklamada, 23 Kasım akşamı 9 ve 10'uncu sınıfta okuyan genç kadın öğrencilerin yatakhanelerine baskın düzenlenerek arama yapıldığı belirtildi.

ÖĞRENCİLERE BASKI VAR

Yurt odalarının basılmasının ardından baskıların devam ettiğine işaret edilen açıklamada, şöyle denildi: "Okulda kadın öğrenci tuvaletinde 25 Kasım kadın yürüyüşüne çağrı içeren stickerların bulunması üzerine, ihbar olduğu gerekçesiyle yatakhaneye baskın yapan öğretmenler ellerinde flaşlarla video kaydı alarak 3 oda içerisinde zorla arama yaptı. Aynı öğretmenler, odalarının aranmasına karşı gelen öğrencileri 'kamu personeline görevini yaptırmamak' suçundan tutanak tutmakla tehdit etti. Okul Müdürü Ali Fuat Güney'in yatakhaneye çağrılmasının ardından müdürün gelecek olması bahanesi ile öğrencilerin odalarına girmelerine izin verilmedi. Müdür yatakhaneye geldiğinde ise kadın öğrenciler yemekhaneye çağrılıp 45 dakika boyunca soğukta zorla bekletildi. Müdürün talimatı üzerine yapılan bu uygulama, öğrencilerin yatış saati olan 23.30'u 1 saat geçerek 00.30'a kadar devam etti" denildi.

Kadıköy Anadolu Lisesi'nde günlerdir yatakhane ve okulda yaşanan taciz, tehdit ve baskılardan yılmayacaklarını vurgulayan KAL Öğrenci Dayanışması, birlikte mücadele çağrısı yaptı.

06-12-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş