Arama sonuçları

Kalabalık sınıflarda ikili eğitim ve ders saatleri daha az olacak

Kalabalık sınıflarda ikili eğitim ve ders saatleri daha az olacak

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, kamuoyunda tartışılan kalabalık sınıflar ile ilgili açıklama yaptı. Özer, Bakanlık olarak il veya ilçeler bazında önlemler veya istisnai kurallar getirmediklerini, okul ve vaka bazlı istisnalar uyguladıklarına dikkati çekti.

Özer, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kamuoyunda sıklıkla tartışılan 'kalabalık sınıflar' konusu var. 850 bin dersliği yüzde 56'sında öğrenci sayısı 25'in altındadır. Bu dersliklerin yüzde 18'inde de 26-30 arasında öğrenci sayısı bulunmaktadır. Dolayısıyla kalabalık sınıflar istisnai bir durumdur, yaygın bir durum değildir. İstisnai durumlarda istisnai kurallar uygulanır. Dolayısıyla Bakanlık olarak tüm illerimize, valiliğimize, il milli eğitim müdürlüklerimize okul bazlı kalabalık sınıflarla ilgili her türlü önlemi alma, ikili eğitime geçme veya ders saati süresinde tasarrufta bulunma yetkisini verdik."

200’E YAKIN OKULDA İKİLİ EĞİTİME GEÇİLDİ

Şu anda 200'e yakın okulda önlemler çerçevesinde ikili eğitime geçildiğini açıklayan Özer, şöyle devam etti: "Kalabalık sınıflar, ağırlıklı olarak arsa bulunamayan yerlerde veya depremdeki güçlendirme ve yıkım çalışmalarından kaynaklanan gecikmelerden ortaya çıkan geçici bir durumdur. İnşallah bakanlık olarak da süreci takip ediyoruz. Bu istisnai durumlarla ilgili de gerekli her türlü önlemi almaya devam edeceğiz."

12-09-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş