Arama sonuçları

Kalacak yer bulamayan öğrencilere otel ve misafirhane seçeneği

Kalacak yer bulamayan öğrencilere otel ve misafirhane seçeneği

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, kentteki üniversiteleri kazanıp geçici barınma ihtiyacı duyan öğrencilerin, uygulama oteli, öğretmen evleri, yurtlar ve kamu misafirhanelerinde ücretsiz konaklayabileceğini duyurmasının ardından belediyeler de harekete geçti.

ÖĞRENCİYE BARINMA DESTEĞİ

Bazı il ve ilçe belediye başkanları barınma sorunu yaşayan öğrencilere destek olacaklarını duyuruyor. İşte bu açıklamalardan bazıları:

NEVŞEHİR

Nevşehir Belediyesi, yeni akademik yılda barınma sorunu yaşayan öğrencileri kentteki otel ve misafirhanelerde ağırlayacak. Belediye Başkanı Mehmet Savran, sosyal medya hesabından "Belediyemizden öğrencilerimize tam destek" başlıklı afiş paylaştı.

Şehir dışından kente gelerek üniversite hayatına adım atan ancak henüz yurt ve ev bulamadıkları için konaklama sorunu yaşayan öğrencilere kapılarının açık olduğunu duyuran Savran, paylaşımında, şöyle dedi: "Sevgili öğrencilerimiz, Nevşehir Belediyesi her zaman yanınızda. Şehrimize üniversite okumak için gelen ve yurtlara yerleşemeyen öğrencilerimizi kamu misafirhanelerinde ve otellerde misafir edeceğiz. Sizler için elimizden geleni yapacağız. Başarılar dilerim."

SİVAS

Sivas Belediyesi, yurtlara yerleşemeyen üniversite öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılayacak. Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Duman, gazetecilere yaptığı açıklamada, üniversite öğrencilerini yurtlara yerleşinceye kadar Sivas Belediyesi olarak kamu kurum misafirhaneleri ve otellerde konaklatacaklarını söyledi. Öğrencilerin Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtları için tercihte bulunduğunu ancak bazı öğrencilerin yedekte kaldığını aktaran Duman, şunları kaydetti:

"KYK tercihinde yedekte kalan, başvurusu olumsuz sonuçlanan öğrencilerimizin olduğunu öğrendik. KYK’ye yerleşememiş yedekte bekleyen ve yurt çıkmamış öğrencilerimizi barınacak yer bulana kadar misafir etme yönünde bir çalışma gerçekleştirdik. Belediye başkanımızın talimatlarıyla öğrenci dostu, gençlere hizmet eden bir belediye anlayışıyla şu anda Sivas’ta KYK sırası bekleyen ve konaklaması gereken öğrencileri kendini hazırlayana kadar biz misafir edeceğiz. Bir link oluşturduk, öğrenciler yaşadıkları mağduriyeti link aracılığıyla bize bildirecek. Öğrencilerle birebir irtibata geçeceğiz. Yaşadıkları sorunları onlardan dinleyeceğiz. Hızlı bir şekilde çözüm üreteceğiz. Yurda yerleşene ve ev tutana kadarki süreci bizim misafirimiz olarak geçirmelerini sağlayacağız."

GAZİANTEP

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, konaklama sıkıntısı yaşayan üniversite öğrencileri için toplamda 500 yatak kapasiteli 3 tesisi Valiliğe devretme kararı alarak hizmete sundu. Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kurum bünyesinde hizmet veren toplamda 500 yatak kapasiteli gençlik kamplarını, gençlik merkezini ve butik oteli Gaziantep Valiliğine devrederek öğrencilerin hizmetine sunma kararı aldı.

Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri ve Spor Daire Başkanlığı koordinasyonunda yürütülecek çalışma kapsamında 0543 680 70 00 numaralı hattan iletişime geçilebilecek.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, üniversiteye başlayan gençlerin birtakım yurt sorunlarını olduğunu duyduklarını, bu kapsamda yaptıkları çalışmayla ellerindeki en güzel gençlik kamplarını, gençlik merkezini ve butik oteli Gaziantep Valiliği’ne devrettiklerini ifade ettib

TUZLA

Tuzla Belediyesi, herhangi bir üniversite kazanan fakat KYK veya bir yurda yerleşememiş öğrencilerin, geçici konaklama ihtiyacını karşılamak amacıyla, Şelale Eğitim Kampı’nın kapılarını öğrencilerin konaklamasına verecek. Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, sosyal medya hesabından şöyle dedi:

“İlçemizde üniversite okuyan gençlerimizin elbette yanındayız. Konaklama sorunu yaşayan kardeşlerimize Bilim Kampımızda geçici konaklama sağlıyoruz. Sizler kalıcı yer bulana kadar bizim misafirimiz olacaksınız."

BURSA

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kentte üniversite okuyup barınma ihtiyacı olan öğrencilere yardımcı olacak.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bir yurda veya eve yerleşene kadar öğrencilerin konaklama problemleri için kendileriyle irtibata geçmesini istedi.

Barınma ihtiyacı olan öğrenciler, belediyenin resmi internet sitesindeki formu doldurarak başvuru yapabiliyor.

KAYSERİ

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri’nin 5 üniversitesi ile üniversiteler şehri ve eğitimin merkezlerinden biri olduğunu ifade ederek, kentte şu anda herhangi bir yurt sorunu ve açıkta olan öğrenci olmadığını belirtti. Büyükkılıç, eğer böyle bir sıkıntısı olan varsa yerel yönetimler, kurum ve kuruluşlarına müracaat ettiklerinde yardımcı olacaklarını anlattı.

MUŞ

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, üniversite eğitimi için kente gelen öğrencilerin barınma sorunu yaşamayacağını belirtti. Asya, yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi: “Bizler tüm imkanlarımızı seferber etmeye hazırız. 18 Ekim itibari ile Muş Alparslan Üniversitemizde yüz yüze eğitimler başlıyor. Gençlik Spor Bakanlığımızca, öğrencilerimizin her türlü ihtiyacını karşılayan modern yurtlar ilimizde yapıldı. Şu an itibari ile ilimizde barınma ve yurt problemi yok. Valimiz Sayın İlker Gündüzöz ile yaptığımız görüşmede yurtlarda halen bin kişilik boş yer bulunmakta.”

ERZURUM

Erzurum Valisi Okay Memiş, öğrencilerin barınma sorunu yaşamayacağı kentte, ihtiyaç halinde kamu misafirhanelerini de geçici süreyle öğrencilerin hizmetine açacaklarını bildirdi. Memiş, Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Teknik Üniversitesinde toplamda 60-65 bin öğrenci olduğunu belirterek kentin yurt kapasitesinin de özel yurtlarla 25 bin 500'ü bulduğunu aktardı.

Kentin yurt ve barınma anlamında Türkiye'de öğrencilerin sorun yaşamadığı önemli illerden birisi olduğunu vurgulayan Memiş şunları kaydetti:

"Bize göre nüfusu kalabalık şehirlerde sorunlar olabilir ama Erzurum'da ihtiyaç duyması halinde öğrencilerimizi yerleştirecek durumdayız. Hatta ilk yerleştirmeden sonra da yaklaşık 5 bin civarında yurt kontenjanımız var. İhtiyaç hasıl olursa ki şu an ihtiyaç olacak gibi gözükmüyor, kamu misafirhanelerimizi geçici süreyle bütün öğrencilerimizin emrine açacağız."

 

23-09-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş