Arama sonuçları

Kalem nasıl tutulur? Doğru kalem tutma

Kalem nasıl tutulur? Doğru kalem tutma

Kalem nasıl tutulur? Doğru kalem tutma. Bir kalemi doğru tutma yeteneği, çocuğun öğrenme ve okul çalışmalarına yönelik tutumunu, akademik başarılarını ve motor gelişimini doğrudan etkiler. El-göz koordinasyonu, küçük kasların (ince motor becerilerinin) gelişimi ve parmakların etkin kullanımı da doğru kalem kavrama ile gelişme gösterir. Yanlış kalem tutuşu ise zorlayıcıdır ve çocuğun el ve kolunun çabuk yorulmasına neden olur.

KALEM NASIL TUTULUR? DOĞRU KALEM TUTUŞU

Uzmanlara göre, uygun kalem tutuşu baş parmak, işaret parmağı ve orta parmağın bir arada kullanımı ile gerçekleştirilir. Bu üç parmak ile kalemin tutulmasına aynı zamanda tripod tutuşu da denir. Baş parmak ve işaret parmağı ile kalem tutulduktan sonra kalem orta parmak üzerine destek alacak şekilde yerleştirilir.

KALEM TUTMA YAŞI NEDİR?

Yapılan araştırmalar, 3 yaşın doğru kalem kavramayı öğrenmeye başlamak için ideal bir yaş olduğunu ortaya koyuyor. Resim çizmek, renklerle iç içe olmak ve takip becerisini kolaylaştıracak sanat aktiviteleri, çocukların doğru kalem tutuşunu öğrenmeleri için en etkili yollardandır. Doğru kalem tutuşunu öğrenen çocuklar, elleri çizim ve renklendirmede zorlanmadığı için ince motor aktivitelerinden daha fazla keyif alırlar.

Üçlü parmak tutuşu, çocuğun nasıl yazı yazacağını başarılı bir şekilde öğrenmesi için oldukça önemli. Bu nedenle seçilen kalemin yapısı da bu süreçte önemli bir rol oynar. Üçgen yapıya sahip kalemler, üçlü parmak tutuşunu destekler ve ergonomik bir tutuş sağlıyor.

 

 

25-02-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş