Arama sonuçları

Kamerası olmayan sınava alınmayacak

Kamerası olmayan sınava alınmayacak

Kamerası olmayan sınava alınmayacak. Gaziantep Üniversitesi Yabancı Dil Yüksekokulu (YDYO) final sınavı için güvenli ölçme değerlendirme kılavuzu yayımladı. BirGün'den Mustafa Kömüş'ün haberine göre, kılavuzda öğrencilerin sınav oturumuna kamerayla katılması istendi. Kamerası olmayanların sınava alınmayacağı açıklandı. Kılavuzda şu ifadeler kullanıldı: “Canlı derste kameranızın mutlaka açık olması istenecektir. Bu bakımdan kamera temin etmek ya da bilgisayarınızdaki kameranın çalışır durumda olduğunu kontrol etmek sizin sorumluluğunuzdadır. Kamerası olmayan ya da çalışmayan öğrencimizi ne yazık ki sınava alamayacağız.”

Ayrıca kılavuzda gözetmenin öğrencilerin odasını paylaşmasını göstermesini isteyebileceği belirtildi. Kılavuzda sınava tek başına bir odada girilmesi de istendi.

3’TE BİRİNİN BİLGİSAYARI YOK

Üniversitenin bu talebi öğrencilerin durumunun görmezden gelindiğini bir kez daha ortaya çıkardı. Üniversite Araştırma Laboratuvarı’nın yaptığı araştırmaya göre ülke genelinde öğrencilerin yüzde 34’ünün evinde bilgisayar ya da tablet bulunmuyor. Yüzde 37’si evinden internete bağlanamıyor. Yüzde 23’ü uzaktan eğitimi sürdüremiyor. Ayrıca tek başına odası olan öğrenci oranı yalnızca yüzde 19. Yüzde 57’si odasını başkalarıyla paylaşırken yüzde 24’ünün kendine ait bir odası bulunmuyor.

22-05-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş