Arama sonuçları

Kampanyalı sahte diploma: 'Yeni yıl' indirimi bile yapıyorlar

Kampanyalı sahte diploma: 'Yeni yıl' indirimi bile yapıyorlar

Sahte diploma hazırlayan çeteler faaliyetlerini sosyal medya üzerinden yürütüyor. İlköğretim diplomasına 2 bin 500, üniversite diplomasına 5 bin TL isteyen dolandırıcılar yılbaşı nedeniyle indirim yapacaklarını da aktarıyor.

BirGün'den Mustafa Kömüş'ün haberine göre, sahte diploma hazırlayan dolandırıcıların sonu gelmiyor. Faaliyetlerinin bir de reklamını yapan bu kişiler, bu reklamları sosyal medyadan paylaşarak yeni kurbanlar arıyor.

KAMPANYA DÜZENLİYORLAR

Twitter’da “Diploma sahibi yaptıklarını” iddia ettikleri kişilerin fotoğraflarını paylaşan şarlatanlar “Sizi gülümsetmek, bir tatlı tebessüm bizim için maddiyattan çok daha önemli, tebrikler başarılar” ifadelerini kullandı. Şarlatanlar ilkokul mezunu birine kolaylıkla üniversite diploması verilebileceğini aktardı.

Verilen telefondan irtibat kurduğumuz sahtekarlar, şu bilgileri aktardı: “Diplomalarımız e-devlet ve MEB onaylı. İstediğiniz kurum ya da kuruluşta kullanabilirsiniz. İşlem başlama süresi 3 gün olup 25-30 gün arasında işleminiz tamamlanıp kuryemiz tarafından teslim alabilirsiniz. İşleminizin başladığına dair bilgilendirme mesajı aldıktan sonra isteğinize göre AÖL ya da AÖF sitesi üzerinden anlık takipler yaparak sonuca ulaşabilirsiniz. İşleminiz tamamlandıktan sonra tarafımızca aranıp e-devlet üzerinde mezuniyet belgesi sorgulaması yapıp işleminizin bittiğini teyit edip daha sonrasında teslimata geçilecektir. İlköğretim için sadece örgün eğitim, lise için sadece AÖL, üniversite için örgün eğitim ve AÖF seçenekleri mevcuttur. Örgün eğitim tercihi yaparsanız istediğiniz okul ya da bölümü seçme kararı tamamen size kalmıştır.”

ÜNİVERSİTE İÇİN 5 BİN TL

Diplomaların eğitim kademesine göre değiştiğine ilişkin bilgi veren sahte diplomacılar şunları aktardı: “İlköğretim için fiyatımız 2500 TL, lise için 4000TL, üniversite için 5000 TL şeklindedir. Ücreti iki taksit olacak şekilde alınacak. Örnek, lise için, 1000 TL işlem başlarken ön ödeme olarak 3000 TL işlem bittikten sonra ödenecek.” Ayrıca yılsonu nedeniyle fiyatta indirim yapabileceklerini de aktardılar.

Sosyal medya hesaplarında hazırladıkları diplomaları paylaşan sahte diplomacıların hazırladıkları belgeler arasında Kara Harp Okulu lisans diploması bile bulunuyor. Hazırladıkları diplomalarda mezun olunan kurumun rektörünün ya da müdürünün de imzası bulunuyor. Ayrıca diplomaya istenen mezuniyet tarihi de yazılabiliyor.

Bunun yanında güven problemi yaşayanlar için de sözler veriliyor. WhatsApp üzerinden iletişime geçip güven problemi yaşadığımız sahte diplomacı şu bilgiyi verdi: “Bizde böyle bir durum yaşanırsa bizzat kefili benim ücretinizin iki katını iade ederim. Bundan dolayı zaten işlem başlatmadan önce kimlik ve sosyal medya bilgilerimizi paylaşıyoruz herhangi bir sorun karşısında mağduriyetinizi gidermek için.”

03-01-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş