Arama sonuçları

Kampus ziyareti yok: Okullar ve üniversiteler ‘sanal’ tanıtımda

Kampus ziyareti yok: Okullar ve üniversiteler ‘sanal’ tanıtımda

Kampus ziyareti yok: Okullar ve üniversiteler ‘sanal’ tanıtımda. Kovid-19 yaşamın her alanında değişiklikler getirdi. Bunlardan birisi de eğitim kurumlarının tercih yapacak lise ve üniversite adaylarına artık kampus değil, sanal tur düzenlemesi.

Her yıl lise ve üniversite tercihi yapacak öğrenci ile aileleri seçecekleri eğitim kurumlarını ziyaret eder, eğitimciler ve okuyan öğrenciler ile görüşerek, tercihlerini belirlerdi. Ancak bu yıl ne üniversitelerde ne de liselerde kampus ziyaretleri yok. Bunun yerine öğrenci ve veliler bazıları randevu alarak seçecekleri eğitim kurumlarını “sanal ortamda” ziyaret ediyor. Merak edilen sorular online toplantılarda yanıtlanıyor.

KAMPUS ZİYARETİ YOK: OKULAR VE ÜNİVERSİTELER ‘SANAL’ TANITIMDA

Kurumların kendilerini tanıtmak için kullandıkları bir başka yöntem de internet medyası oluyor. Eğitim kurumlarının yöneticileri başta instagram olmak üzere konuk oldukları programlarda kendilerini tanıtma yoluna gidiyor.

YÖK de, koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde kısıtlanan öğrenci hareketliliğinin olumsuz etkilerini azaltmak ve bu süreçte Türk üniversitelerinin yurtdışında dijital ortamlarda da tanıtılması için ilk kez sanal bir fuar düzenleyecek. Yükseköğretim tarihinin ilk sanal fuar 20-22 Temmuz'da düzenlenecek.

11-07-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş