Arama sonuçları

Kamu misafirhaneleri öğrencilere açılsın

Kamu misafirhaneleri öğrencilere açılsın

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, 2002'de, üniversite öğrencisinin 45 liralık devlet bursuyla bir çeyrek altın alınıp, üzerine 13 lira parasının kaldığını söyledi. Altay, bugün 650 liraya yükselen bursun bir çeyrek altın almaya yetmediğini vurguladı.

 

Yaklaşık 5 milyon öğrencinin Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü ile borç yazışması içinde olduğunu anlatan Altay, 400 bin öğrencinin ise kredi borçları nedeniyle icralık olduğunu belirtti. Altay, üniversite öğrencilerinin, barınma sorunuyla karşı karşıya olduğuna işaret ederek şöyle konuştu:

KAMU MİSAFİRHANELERİ ÖĞRENCİLERE AÇILSIN

"Bu çocukları sokakta bırakamazsınız. Kısa vadeli çözüm öneriyoruz: Bütün kamu misafirhanelerinin öğrencilere tahsisini talep ediyor ve bekliyoruz. Belki yüzde 10-20'sini kurum mensuplarına acil haller için ayırabilirsiniz. 6 ay, bir yıl kamu görevlilerimiz Ankara'ya geldiklerinde bir otelde kalabilir ama öğrenciler çadırda kalamaz."

ÖĞRENCİ SAYISI KADAR ARTMADI

Üniversite öğrencisi sayısı 6 kat artarken, devlet yurdu sayısında 3 kat artış görüldüğünü söyleyen Altay, TÜRGEV'in yurt sayısının ise 2002'de 2 iken bugün 19 olduğunu belirtti.

TÜRK GENÇLİĞİNİN ATASI

Altay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'de öğrencilere, "Atanız Sultan Alparslan'dır, Fatih'tir, Yavuz'dur, Sinan'dır, Barbaros'tur, Hayme Ana'dır, Nene Hatun'dur" diye seslendiğini belirterek, şöyle dedi:

 "Hepsinin altına imza atıyorum. Türk gençliği, Erdoğan'ın saydığı bu isimlere saygı ve hürmetini sonsuza kadar sürdürecektir, kimsenin şüphesi olmasın ama Türk gençliğinin biricik atası Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür. Sen gençleri çok eskiye götürerek, yakın tarihi ve Atatürk'ü kafalarından silmeye çalışıyorsan bu, bu ülkede üstlendiğin konumun gerektirdiği nitelikleri taşımamak olur. Bu, bu cumhuriyeti kuran herkese ihanet, sadakatsizlik olur. Bunu kabul etmemiz mümkün değil."

22-09-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş