Arama sonuçları

Karaciğer nakli yüksek lisans programına, ilahiyat mezunları alınacak

Karaciğer nakli yüksek lisans programına, ilahiyat mezunları alınacak

Karaciğer nakli yüksek lisans programına, ilahiyat mezunları alınacak. Üniversitelerde açılan birbirinden ilginç ilanlar tartışma konusu olurken, anlaşılması zor bir ilanın duyurusu da Malatya’da bulunan İnönü Üniversitesi tarafından yapıldı.

BirGün'de yer alan habere göre, İnönü Üniversitesi’nin resmi internet sitesinin duyurular kısmının Enstitüler Öğrenci Alımı İlanı başlıklı bölümünde, Karaciğer Nakli Enstitüsü Anabilim Dalları’nda yüksek lisans ve doktora programları için giriş koşulları açıklandı.

Karaciğer Nakli Anabilim Dalı Transplantasyon Koordinatörlüğü Yüksek Lisans Programı için, 'İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi lisans mezunu olma' ile birlikte konuyla hiç ilgisi olmamasına rağmen ‘İlahiyat Fakültesi mezunu olma’ şartının arandığı bildirildi.

Verilen bilgiye göre, programa başvuru 2-8 Eylül tarihlerinde yapılacak, mülakatlar da 10 Eylül’de gerçekleştirilecek. Sonuçlar ise 14 Eylül’de ilan edilecek. Kesin kayıtların da 16-18 Eylül tarihlerinde yapılacağı kaydedildi.

TRANSPLANTASYON NEDİR?

Günümüzde birçok insanın hayatta kalmasını sağlayan transplantasyon, genel olarak bir donörden alınan herhangi bir organın, ihtiyacı olan başka bir hastaya nakledilmesi işlemine deniyor. Halk arasında bu işlem, ‘organ bağışı’ olarak da biliniyor.

İnönü Üniversitesi’nin karaciğer organ bağışı işlemlerinin koordine edilmesine dönük yüksek lisans programına neden ‘ilahiyat mezunu olma’ şartı getirdiği merak konusu.

13-08-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş