Arama sonuçları

Karesi Belediyesi'nin iki Erasmus projesine AB'den kabul geldi

Karesi Belediyesi'nin iki Erasmus projesine AB'den kabul geldi

Karesi Belediyesi'nin iki Erasmus projesine AB'den kabul geldi. Karesi Belediyesince üretilen 2 Erasmus projesi, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Karesi Belediyesi, Avrupa Birliği destek programlarından yaralanmak için projeler üretmeye devam ediyor.

Belediye tarafından hazırlanan "Avrupa'da Sıfır Atık Döngüsel Ekonomi Konsepti Kapsamında Yetişkin Becerilerinin Geliştirilmesi" ve "Çevre Koruma Açısından Faydalı Mikroorganizmaların Tarımsal Kullanımı" Erasmus projeleri Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, sıfır atık çalışmalarına önem verdiklerini belirtti.

PROJELERE DESTEK OLACAK

Projelerin hayata geçirilmesiyle birlikte Türkiye'deki tüm belediyelerde kullanabilecek dijital bir sıfır atık rehberi oluşturulacağını bildiren Orkan, şu ifadeleri kullandı:

"Avrupa Birliği ülkelerinde atıkların geri dönüşüm oranı yüzde 46 iken Türkiye'de yüzde 13. Karesi'de 'Çevre Koruma Açısından Faydalı Mikroorganizmaların Tarımsal Kullanımı' isimli projenin ilk toplantısı online olarak gerçekleştirdik. 24 ay sürecek projeyle çiftçiler ekolojik tarım konusunda eğitilecek. Karesi Proje ile yenilikçi ekolojik üretim modelleri, ekolojik üretim için yeni mekanizasyon teknikleri, insan ve hayvan sağlığı gibi konularda üreticilere önemli katkılar sağlanacak."

27-02-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş