Arama sonuçları

Kasapoğlu: Sporda da Türkiye artık bir marka

Kasapoğlu: Sporda da Türkiye artık bir marka

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonu'nda, 10 branşta 5 bin sporcunun katılımıyla düzenlenen Üniversiteler Spor Ligi (ÜNİLİG) finallerinin açılış törenine katıldı.

Kasapoğlu, sporcuların Afyonkarahisar'daki müsabakalarda on gün boyunca ter dökeceğini ve sportif bir mücadele ortaya koyacaklarını aktardı. Kasapoğlu, "Yalnızca yolların değil, gönüllerin de kesiştiği Afyonkarahisar, bu müsabakalar vesilesiyle bu kez de Türkiye'nin gençlerini buluşturmuş oldu" dedi.

DEVRİM NİTELİĞİNDE PEK ÇOK UYGULAMAMIZ VAR

Kasapoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 20 yıldır her alanda gelişme ve kalkınma mücadelesinde çok büyük başarılarla çok anlamlı noktalara gelindiğini vurguladı.

Gençleri ve çocukları spora teşvik etmek için çeşitli projeler yürüttüklerini anlatan Kasapoğlu, spor salonlarıyla, tenis kortlarıyla, havuzlarla, spor kompleksleriyle sporcuların yanında olduklarını kaydetti.

Devletin bütün imkanlarının ülkenin her köşesinde gençlerle buluşturduklarını ifade eden Kasapoğlu, şöyle devam etti:

"Devrim niteliğinde pek çok uygulamamız var. Yetenek taraması, Spor Yönlendirme Projesi, sporcu bursu, basketbol seferberliği 10 bin pota projesi, Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi ve halkımızı, milletimizi spora daha kolay bir şekilde eriştirme adına gerçekleştireceğimiz projeler. Devrim niteliğindeki çalışmaları daha da yukarılara taşıyacağız. Üniversiteler, eğitim camiası, bu anlamda ciddi iş birlikleri var. İşte bu iş birliklerinden bir tanesi bugün Afyonkarahisar'da ÜNİLİG finalleriyle bu anlamlı oluşmayla 5 binden fazla öğrenciyi 81 ildeki üniversitelerin bir araya gelmesiyle gerçekleştiriyoruz. Üniversitelerin sporla ilgili çalışmalar yapması, üniversitelerdeki spor kulüpleri bizler için çok ama çok anlam teşkil ediyor. Biz de Bakanlık olarak üniversitelerle birlikte bu iş birliklerini artırma, bu anlamdaki çabayı büyütme gayretindeyiz. Gerek spor yatırımlarıyla, gerek faaliyetleriyle üniversitelerin sporda olan varlığını inşallah hep birlikte daha yukarı noktalara taşıyacağız. ÜNİLİG'in bu anlamda gelmiş olduğu aşama gerek branşlar açısından gerek katılım açısından gerekse ilgi alaka açısından sevindirici bir durum."

12-05-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş