Arama sonuçları

KDV indirimi sürecek mi? MEB ne diyor?

KDV indirimi sürecek mi? MEB ne diyor?

Özel okullarda öğrenim ve yemek ücretlerindeki KDV indirimi bu öğretim yılının sonunda son bulacak. Erken kayıtların başladığı 2021-2022 öğretim yılı için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ne planlıyor?

Özel okullarda  2021-2022 öğretim yılı için kayıtlar alınmaya başlandı ama henüz KDV’in ne olacağı belli değil. 30 Ağustos 2020 tarihinde öğrenim ücretlerinden alınan KDV ile ilgili düzenlemeyle öğrenim ve yemek ücretlerinde yüzde 8 olan KDV oranı da yüzde 1 olmuştu. Ancak öğrenim ücretlerindeki KDV indirimi 30 Haziran 2021’de yemek ücretlerinde ise 31 Mayıs 2021'de son bulacak.

KDV İNDİRİMİ SÜRECEK Mİ? MEB NE DİYOR?

Ancak önümüzdeki yıl için okullar erken kayıtlarını alıyor. KDV’deki indirim sürecek mi? Türkiye Özel Okullar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Öztürk, indirimin süreceği beklentisi içinde olduklarını söyleyerek, velilere “Yüzde 8 KDV dayatmasını kabul etmeyin” diyor.

Peki Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) bu konuyla ilgili bir açıklama var mı? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a, Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) üyeleriyle buluşmasında KDV indirimin sürüp sürmeyeceği soruldu. Selçuk,  "Hazine ve Maliye Bakanlığımıza geçtiğimiz dönem sağlanan bu vergi kolaylığının bu dönem de sağlanması yönünde tavsiye görüşümüzü bildirdik" dedi.

 

20-01-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş