Arama sonuçları

'Kelepçe'den sonra kapıya polis barikatı geldi

'Kelepçe'den sonra kapıya polis barikatı geldi

'Kelepçe'den sonra kapıya polis barikatı geldi. Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne AKP milletvekili adayı Prof. Dr. Melih Bulu'nun atanmasına protestolar sürüyor. Bulu da katıldığı canlı yayında protestoları "provokasyon" olarak nitelendirdi ve "İstifa edecek misiniz?" sorusuna, "Yok canım neden istifa edeyim" dedi.

Öğrenci ve akademisyenlerin Bulu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından rektör olarak atanmasına tepkiler sürüyor.

'KELEPÇE'DEN SONRA KAPIYA POLİS BARİKATI GELDİ

Önceki gün üniversite önünde toplanan öğrencilerin Güney Kampusu'na girmelerini engellemek için polis kapıya kelepçe takmıştı. "Üniversiteye kelepçe" ise hem sosyal medyada hem siyasiler tarafından eleştirildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kelepçeyi "darbe göstergesi" olarak nitelendirdi ve partili rektörlerin üniversitelere atandığını söyledi.

Rektörlük binası önünde toplanan bir grup akademisyen ve öğrenci, atamaya tepki göstererek slogan attı.

Cübbelerini giyerek rektörlük binasına arkalarını dönen akademisyenler de üniversitenin 15 maddeden oluşan etik ilkelerini okudu.

ÖĞRENCİLERİN SERBEST BIRAKILMASINI İSTEDİLER

Alkış ve sloganlarla tepkilerini dile getiren gruptakiler, dünkü protestoda yaşanan olaylar nedeniyle gözaltına alınan 22 kişi arasında yer alan öğrencilerinin serbest bırakılmasını istedi. 

Bu arada, Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs Ana Giriş Kapısı önünde polis ekipleri güvenlik önlemi aldı. Üniversite önündeki meydan, bariyerlerle çevrilirken kapı önünde olası durumlara karşı polis ekiplerinin bekleyişi sürüyor. 

YÖK: REKTÖRLÜK ŞARTLARINI SAĞLIYOR

Bu arada YÖK de Bulu'nun atanmasına ilişkin yaptığı açıklamada Bulu'nun rektörlük şartlarını sağladığını belirterek, ilk kez farklı üniversiteden bir akademisyenin bir üniversiteye rektör olarak atanmadığını söyledi.

06-01-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş