Arama sonuçları

Kemal Kılıçdaroğlu: 138 bin 393 öğretmen açığı var

Kemal Kılıçdaroğlu: 138 bin 393 öğretmen açığı var

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Milli Eğitim Bakanlığı verilerine bakıyorsunuz, Ocak 2021'de 107 bin 909 öğretmen açığı var. Sayıştay raporlarına bakıyorsunuz 138 bin 393 öğretmen açığı var. Ama Erdoğan'a göre öğretmen açığı yok" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, iktidar olmaları halinde işsizliği önlemek için öncelikle kamuda boş olan sağlık personeli ve öğretmen kadrolarına atama yapacaklarını söyledi.

Atama bekleyen öğretmenlerin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taleplerini ilettiklerini anlatan Kılıçdaroğlu, "En tepedeki insan devletten habersiz. Milli Eğitim Bakanlığı verilerine bakıyorsunuz, Ocak 2021'de 107 bin 909 öğretmen açığı var. Sayıştay raporlarına bakıyorsunuz 138 bin 393 öğretmen açığı var. Ama Erdoğan'a göre öğretmen açığı yok. Niçin? Sarayda öğretmen yok ki. Bakıyor sarayda bütün kadrolar dolu, herkesin durumu çok iyi, üstelik herkes bir yerden değil 3, 4, 5 yerden maaş alıyor. 'Herhangi bir sorun yok burada, nereden çıktı açıklar, atamalar? Tam tersine kadro fazlalığı var' diyor. Allah akıl fikir versin, devleti bunlar yönetiyorlar. Bunlar yönettikleri için de memlekette işsizlik bu boyutlarda" ifadesini kullandı.

29-06-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş