Arama sonuçları

Kendi evlatlarını Paris’e, Londra’ya, Washington’a gönderip en iyi eğitim kurumlarında okuttular

Kendi evlatlarını Paris’e, Londra’ya, Washington’a gönderip en iyi eğitim kurumlarında okuttular

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mamak'taki Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) Yeni Yurtlar Kampüsünde, "105 Yeni GSB Yurt Binası Açılış Töreni"nde vatandaşlara hitap etti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile çocuklarını yurtdışında okumaya gönderen aileleri de Erdoğan şu sözlerle eleştirdi:

"İzmir'de Belediye Başkanı çıkıyor Osmanlı'ya hakaret ediyor. Be haddini bilmez be ahlaksız, İzmir'i sen sel afetlerinden kurtaramıyorsun, İzmir'i pislikten, lağım sularından kurtaramıyorsun. İzmir'i körfezi, o pis kokulardan kurtaramıyorsun. Acaba diktiğin ne var? Dikili taşın ne onu söyle. Sen Osmanlı'ya hakaret edebilecek hadde ne zaman ulaştın be hadsiz. Bunun babası da aynıydı, kendisi de aynı ama bu millet, bu gençlik inanıyorum ki ilk seçimlerde bunlara haddini bildirecektir.

KENDİ EVLATLARINI OKUTTULAR

Kendi evlatlarını Paris'e, Londra'ya, Brüksel'e, Washington'a gönderip en iyi eğitim kurumlarında okutup, lüks ve şatafat içinde yaşattılar. Anadolu'nun ve Trakya'nın pırlanta gibi çocuklarını ise fakirliğe, cahilliğe, yokluğa, yoksulluğa hatta göz göre göre ölüme mahkum ettiler. Biz bu oyunu bozduk."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 81 vilayetin tamamında üniversite olduğunu belirterek, öğrencilerin Güneydoğu, Doğu ve Anadolu'dan İstanbul'a, Ankara'ya gelmediğini, okulların onların ayağına gittiğini söyledi. Erdoğan, gençleri üniversitelerde profesörlerin, doçentlerin yetiştirdiğini söyledi.

15-09-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş