Arama sonuçları

Kent kültürü dersi 5'inci sınıfta başlayacak

Kent kültürü dersi 5'inci sınıfta başlayacak

MEB, önümüzdeki öğretim yılından itibaren uygulanmak üzere ilköğretim kurumları ders çizelgesinde değişikliğe gitti. 5'inci sınıftan itibaren ‘Kent Kültürü' adıyla haftada Kent kültürü dersi 5'inci sınıfta başlayacak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ilköğretim ders çizelgelerinde değişikliğe gitti. 5'inci sınıftan itibaren ilk kez öğrencilere haftada iki saat "Kent Kültürü" adı ile seçmeli ders kondu.  

MEB, Talim ve Terbiye Kurulu geçtiğimiz 20 Şubat'ta ilköğretim kurumları haftalık ders çizelgelerinde değişiklik yaptı. Buna göre 2017-2018 eğitim öğretim yılından itibaren uygulanacak değişiklikler şöyle: 
PEYGAMBERİMİZİN HAYATI OLDU: Seçmeli dersler bölümünde "Din, Ahlak ve Değerler" alanı altında yer alan "Hz. Muhammed'in Hayatı" isimli dersin adı "Peygamberimizin Hayatı" olarak değiştirildi 
HALK KÜLTÜRÜ DERSİ 5'TEN BAŞLAYACAK: Seçmeli dersler bölümünde Sosyal Bilimler alanı altında yer alan ve ortaokul 6 veya 7. sınıflarda haftada 2 ders saati olarak okutulan "Halk Kültürü" dersi ortaokul 5, 6, 7 ve 8. sınıflarda haftada 2 ders saati olarak okutulacak. 
KENT KÜLTÜRÜ DERSİ GİRDİ: Öğrencilerin ihtiyaçları ile kamuoyundan gelen talepler dikkate alınarak seçmeli dersler bölümünde Sosyal Bilimler alanı altında ortaokul 5, 6, 7 veya 8. sınıflarda haftada 2 ders saati okutulmak üzere ilk kez seçmeli "Kent Kültürü" dersine yer verildi. 
HER OKUL 10 GRUP OLUŞTURACAK: Okullar seçmeli ders uygulaması konusunda esneklik sağlayacak. Her okul yönetimi kendi imkânları doğrultusunda çizelgenin seçmeli dersler bölümünde yer alan azami 10 dersten bir grup oluşturacak. Öğrenciler, oluşturulan bu 10 gruptan derslerini seçecek. 
MÜZİK YA DA BEDEN: Sanat ve Spor grubunda yer alan Görsel Sanatlar, Müzik, Spor ve Fiziki Etkinlikler dersleri öğrencilerin tercihlerine bağlı olarak 2 ya da 4 ders saati olarak seçilebilecek. 
10 SAATE KADAR ETKİNLİK: İsteyen okullar 10 ders saatine kadar her türlü eğitici faaliyet uygulayabilecek. Örneğin sanat etkinlikleri, sportif çalışmalar, sosyal ve kültürel etkinlikler, yabancı dil gibi. 
HANGİ YABANCI DİLLER GİRDİ?
BU arada önceki gün Yaşayan Diller ve Lehçeler dersi kapsamında Boşnakça ve Arnavutça dilleri seçmeli ders olarak müfredata alınırken, Farsça, Korece ve Urduca dillerinin de seçmeli ders olarak okutulması kararı Talim ve Terbiye Kurulu'nda gündeme gelmişti. 

İŞTE YİNE DERS ÇİZELGESİ

Kaynak: Habertürk

24-02-2017


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş