Arama sonuçları

Kıbrıs Ada Kent’te akademik yılın tamamı online oldu

Kıbrıs Ada Kent’te akademik yılın tamamı online oldu

Kıbrıs Ada Kent’te akademik yılın tamamı online. YÖK’ün 2020-2021 öğretim yılında geçerli olmak üzere ön lisans ve lisans ile lisansüstü eğitimde aldığı derslerin yüzde 40’ının uzaktan olabileceği kararı üniversiteler tarafından yaşama geçirilmeye başlandı. Her üniversite bu kararı farklı uygulayacak.

KKTC üniversiteleri arasındaki Kıbrıs Ada Kent Üniversitesi ise yüzde 40 hakkının tümünü 2020-2021 akademik yılı için kullanma kararı aldı. 

KIBRIS ADA KENT’TE AKADEMİK YILIN TAMAMI ONLİNE

Kıbrıs Ada Kent Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yapılan açıklamada, YÖK ile YÖDAK’ın “Yükseköğretimin yüzde 40’ının online yapılması” yönündeki kararı hatırlatılarak, pandemi süreci dikkate alınarak, alınan karar şöyle açıklandı:

“Kıbrıs Ada Kent Üniversitesi Senatosu’nun kararıyla, ÖSYM ile Türkiye’den gelen öğrencilerimiz, KKTC vatandaşı öğrencilerimiz ve üçüncü dünya ülkelerinden gelen yabancı öğrencilerimiz için 2020-2021 akademik yılının tamamının online yapılmasına karar verilmiştir. Uygulamalı dersler daha sonraki yıllarda yoğun bir şekilde verilecektir.

 

27-08-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş