Arama sonuçları

Kılıçdaroğlu hükümete çağrı yaptı: Eğitim için inat edin

Kılıçdaroğlu hükümete çağrı yaptı: Eğitim için inat edin

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümete 'Kanal İstanbul için inat edeceğine, eğitim için inat et' dedi. Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, eğitime ilişkin pek çok sorunu dile getirdiğini anımsattı. Kılıçdaroğlu, şöyle dedi. 

"Çocuğunu okula gönderen, hangi partiden, hangi bölgeden olursa olsun, hiçbir anne ve baba eğitim sisteminden memnun değil. Eğitim sistemini, bir deneme tahtasına dönüştüren, çocuklarımızı kobay olarak kullanan bu iktidara bütün anne ve babaların ders verme zamanı gelmiştir ve hatta geçiyor bile. Lütfen önümüzdeki seçimlerde sandık gelecek, bizim için değil, sadece ve sadece çocuklarınız için gelin, bu iktidara ders verin. Sizin çocuklarınız çok değerli" şeklinde konuştu.

YETERLİ ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILMADI

Kılıçdaroğlu, "yeterli öğretmen ataması yapılmadığı" dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Eğitimde tasarruf olmaz. Bizim çocuklarımız gidiyor. İyi eğitilen bir çocuk, gerçekten de Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne her alanda iyi katkılar yapar. Eğitim sınıf atlatıyor. Eğer bir ülkede eğitim çok iyi olursa, katma değeri yüksek ürün üretme şansımız çok daha yüksek olur. Sanatta, kültürde, bilimde, her alanda ileriye doğru gitmiş oluruz. O nedenle eğitim için her türlü fedakarlığı nasıl anne babalar yapıyorsa, iktidarın da aynı fedakarlığı yapması lazım. Onlar başka yere yapacakları harcamayı, eğitime yapsınlar. Kanal İstanbul için inat edeceğine, eğitim için inat et. 'Eğitimi düzelteceğim, birleştirilmiş sınıflar garabetini kaldıracağım, her evde her okulda internet altyapısı olacak.' de ve kaynağı buraya harca. Hepimiz de seni alkışlayalım."

2 MİLYON 658 BİN ÖĞRENCİ EBA'YA ERİŞEMİYOR

Ülkedeki öğretmen açığının, Milli Eğitim Bakanlığına göre 107 bin, Sayıştay raporuna göre ise 138 bin 393 olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, 6 milyon öğrencinin EBA'yı etkin kullanamadığını söyledi. Kılıçdaroğlu, 2 milyon 658 bin öğrenci EBA'ya erişemezken nasıl sınava alınacaklarını da sordu.

Hiçbir okulda kadrolu temizlik görevlisi bulunmadığını anlatan Kılıçdaroğlu, "Dışarda milyonlar işsiz, bütün okullara birer tane temizlik görevlisi kadrolu atayın çocuklarımız için, temizlik için. Bunu dahi yapmıyorlar" diye konuştu.

57 BİN DERSLİĞE İHTİYAÇ VAR

Türkiye'de, 21. yüzyılda hala birleştirilmiş sınıfların bulunduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, 57 bin dersliğe ihtiyaç olduğunu ve öğretmenler arasında kadrolu, ücretli ve sözleşmeli garabetinin kaldırılması gerektiğini savundu. Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz kaldıracağız, Öğretmenler Meslek Kanunu'nu çıkaracağız. Öğretmeni toplumun en saygın konumuna taşıyacağız. Nasıl hakimler, savcılar için özel kanunlar varsa, öğretmenlerimiz için de özel kanun olacak. Onları Devlet Memurları Kanunu'ndan çıkaracağız, toplumun en nitelikli sınıfına dönüştüreceğiz. Kararlıyız. Çocuklarımız için yapıyoruz biz bunu. Türkiye için yapıyoruz."

02-03-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş