Arama sonuçları

Kılıçdaroğlu’ndan ‘çapulcu’ tepkisi: Dövüyorlar sizi, geldikleri seviye bu

Kılıçdaroğlu’ndan ‘çapulcu’ tepkisi: Dövüyorlar sizi, geldikleri seviye bu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, öğretmen ataması töreninde önceki gün Ankara’da sorunlarını dile getirmek için eylem yapan öğretmenleri hedef alan Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'a tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından öğretmenlere seslenen Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Erdoğan, öğretmenlere çapulcu mu dedin sen? Öğretmenler hemen birleşin, hemen! Bu sınava girerseniz, iflah olmazsınız. Dövüyorlar yahu sizi, geldikleri seviye bu. "Alın bunu" seviyesi. Bunlar size hiçbir şey vermez. Sınava girmeyin, Bay Kemal bu sorunu çözecek. Az kaldı. Sabır.”

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20 bin sözleşmeli öğretmen atama töreninde

“Tek umutlarını ülkemizde karabulutların çoğalmasına bağlayanlar bu müspet adımları içine sindiremiyorlar. Böyle meseleyi istismar edenlerden hicap duruyorum. Türkiye için hiçbir projeleri olmayanların boykot çağrısı tamamen art niyetli bir girişimdir. Bırakın artık boykotu nedir bunlar? Siz eğitim-öğretim mimarı mısınız, yoksa çapulcu olarak dolaşanlardan mısınız? Bize yavrularımızla haşır neşir olacak öğretmenler lazım. Caddelerde, sokaklarda dolaşanlar değil. Öğretmenlerimizin fitne teşebbüslerine prim vermeyeceklerini biliyorum.”

MEB, ÖĞRETMENLERLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Ankara’da yapmak istedikleri basın açıklamasına izin verilmeyen ve polisin sert müdahalesiyle karşılaşan özel sektör öğretmenleri, dün akşam  Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yetkilileriyle görüştü. Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası Başkanı Erdal Edebali, “Üzerinde durduğumuz şey, taban maaş talebiydi. Bunun neden yakıcı acil bir sorun olduğunu ifade ettik. Onların önerileri oldu. O da şuydu; ‘Siz bir rapor hazırlayın, bu raporu buraya getirin, biz bu raporu değerlendirelim. Daha sonra bunun siyasi zemin üzerinden nasıl ilerleyeceğini bir görelim’” dedi.

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası’na üye öğretmenlerin önceki gün  MEB önünde yapmak istedikleri basın açıklamasına izin verilmemişti. Polis, basın açıklamasını Olgunlar Sokak’taki Madenci anıtı önünde yapma kararı alan öğretmenlere biber gazıyla müdahale etmiş ve yaklaşık 9 öğretmen gözaltına alınmış, ardından da serbest bırakılmıştı.

 

 

01-09-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş