Arama sonuçları

Kocaeli'deki KYK yurtlarındaki boş yatak kapasitesi 10 binin üzerinde

Kocaeli'deki KYK yurtlarındaki boş yatak kapasitesi 10 binin üzerinde

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, kentteki Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında boş yatak kapasitesinin 10 binin üzerinde olduğunu bildirdi.

Vali Yavuz başkanlığında Karamürsel Alp Toplantı Salonu'nda 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı İstişare Toplantısı gerçekleştirildi.

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI HAZIRLIKLARI

Yavuz, yaptığı konuşmada, 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılının 1460 okulda toplam 418 bin 602 öğrenci ve 27 bin 220 öğretmenle açacaklarını belirtti. Yavuz, derslik başına düşen öğrenci sayısının 23, öğretmen başına düşen öğrenci sayısının ise 15 olduğunu kaydetti.

Yavuz, sözleşme ya da ihale aşamasında toplam 21 eğitim yatırımının bulunduğunu aktararak, bu dönem içerisinde 7 hayırseverle 7 eğitim yatırımı için 675 milyon liralık protokol imzalandığını bildirdi.

Üniversite tercihleriyle kente gelecek öğrencilerle ilgili çeşitli tedbirler aldıklarına değinen Yavuz, bu yıl içerisinde 15 bin 250 civarında öğrencinin Kocaeli'yi tercih ettiğini söyledi.

Yavuz, bu öğrencilerden kaçının kentteki üniversitelere kayıt yaptıracağını takip ettiklerini anlatarak, şunları konuştu:

10 BİNİN ÜZERİNDE YATAK VAR

"Şu an için ilimizde halen 10 binin üzerinde boş yatak kapasitemiz yurtlarımızda bulunuyor. Şayet birinci sınıfa kaydolacak 9 bin öğrencimizin tamamının Kredi ve Yurtlar Kurumuna başvurması halinde bile bütün gelecek öğrencilerimizi yerleştirebileceğimiz bir yatak kapasitesine sahip olduğumuzu söylemek istiyorum ancak ara sınıflardan da tercihler yapılabileceğini değerlendirerek başta kamu misafirhaneleri olmak üzere elimizdeki bütün imkanları seferber ediyoruz."

"10 BİN 500'E YAKIN ŞU ANDA BOŞ YATAĞIMIZ VAR"

Yurtlardaki kapasiteleri hukuken belirlenen standartlara göre düzenlediklerini belirten Yavuz, öğrencileri insani koşullarda barındıracaklarına vurgu yaptı.

Yavuz, üniversite öğrencilerini siyasi malzeme yapmanın, her konuyu istismar etmenin doğru bir yaklaşım olmadığını ifade ederek, şöyle dedi: "Kamuoyuna şeffaf bir şekilde açıklıyoruz. Şehir dışından gelecek 9 bin öğrencimiz var, 10 bin 500'e yakın da şu anda boş yatağımız var. Dolayısıyla hiç kimse bu öğrencileri tahrik etmeye, endişe uyandırmaya çalışmasın. Biz, bizden yurt talep eden her öğrencimizin sorununu çözeceğiz. Buradan taahhüt ediyorum. Gerekirse otelde yatıracağız ama çözeceğiz, merak etmesinler."

Bazı yurtlarda kapasite artışına gittiklerini anlatan Yavuz, şunları söyledi: "Gebze yurduyla ilgili dün sosyal medya üzerinden çıkan haberleri gördünüz. Burada verilmiş herhangi bir kararımız yok. İnceleme yapıyoruz odalarında kapasitesi müsait olması halinde ek yatak bırakabiliriz ancak 'Bırakalım' diye karar almadık, henüz inceleme aşamasındayız."

25-08-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş