Arama sonuçları

Kodlama eğitimi müfredata giriyor

Kodlama eğitimi müfredata giriyor

Kodlama eğitimi müfredata giriyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yenilik ve EğitimTeknolojileri (YEĞİTEK) Genel Müdürü Bilal Tırnakçı, Türkiye genelindeki okullarda 432 bin 288 akıllı tahta olduğunu söyledi. Tırnakçı, "Önümüzdeki yıl 205 bin etkileşim tahtasını daha okullarımıza monte etmeyi planlıyoruz. Bu bir devrim. Artık sınıflarımızda bilgisayarlar var. Okullarda akıllı tahtalar var. Kodlama eğitimi müfredata giriyor. Daha çok şeyler olacak. İnanın gece-gündüz uyumuyoruz. Teknolojik anlamda çocuklarımıza daha neler verebiliriz diye çok çalışıyoruz. İşimiz ve görevimiz bu" diye konuştu.

TEKNOLOJİNİN MERKEZİNDE İNSAN VAR

Tırnakçı, Microsoft Türkiye tarafından düzenlenen "Eğitim Teknolojileri Etkinliği"nin açılışında yaptığı konuşmada, teknolojik gelişmelerin merkezinde de insanın olduğunu söyledi. 

Milli Eğitim Bakanlığının teknolojik gelişmelere ayak uydurmak için çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Tırnakçı şöyle dedi: 

"Şu an 432 bin 288 etkileşim (akıllı) tahtamız var. Önümüzdeki yıl 205 bin etkileşim tahtasını daha okullarımıza monte etmeyi planlıyoruz. Bu bir devrim. Artık sınıflarımızda bilgisayarlar var. Okullarda akıllı tahtalar var. Kodlama eğitimi müfredata giriyor. Daha çok şeyler olacak. Teknolojik bir eğitim camiası oluşturmak için bu alanda faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlarla iletişim halindeyiz. Öğretmenlerimizin mutlu olduğu an, çocukların gözlerindeki pırıltıyı gördükleri andır. Sonra eğittikleri çocukların ilerleyen yıllarda başarılı olduğunu, teknolojiyi ürettikleri ve katkı sundukları anları gördüklerinde çok mutlu oluyorlar. Bizler de gecemizi ve gündüzümüzü birbirine katarak o mutlu anları, öğrencilerimizin gözlerindeki ışıltıyı ve öğretmenlerimizin mutluluğunu görmek için çalışıyoruz. Türk Milli Eğitim camiası büyük bir ordudur. Bir milyon öğretmen var. 17 milyon öğrencimiz bulunuyor."

HARCADIKLARIMIZ BİRKAÇ FİNLANDİYA EDER

Zaman zaman kendilerine Finlandiya gibi ülkelerin örnek gösterildiğini ancak yapılan kıyaslamaların hiç de gerçekçi olmadığına dikkati çeken Tırnakçı, şöyle dedi: 

"Bir milyon öğretmen ve 17 milyon öğrenci... Bizim sadece bu alanda harcadığımız emek, para ve çaba; birkaç Finlandiya ediyor. Ayrıca biz bu coğrafyadan gelen bir gücü de elimizde bulunduruyoruz. Biz, savaştan, soykırımdan ve ölümden kaçan insanları ülkemize kabul ettik. Bundan 4 yıl önce tüm sınıflarımızı 24 kişilik olarak planladık. Sınıfların hepsini tablet, bilgisayar ve akıllı tahtalarla donatmayı tasarladık. Bunun alt yapısını hazırlayarak, büyük bir orduyu harekete geçirdik. Sonra hemen yanı başımızda bir savaş yaşandı. Oradan ölümden kaçan insanlar, kapımıza geldi. 24 kişilik sınıfları zorunlu olarak 34 kişiye çıkardık. Ekmeğimizi, imkanımızı ve onlarla hayatı paylaştık. Finlandiya'nın aldığı mülteci ise sıfır." ifadelerini kullandı.

HERKES NASİBİNİ ALIYOR

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Murat Kansu ise dijital devrim olarak nitelediği teknolojik gelişmelerin, eğitim için çok büyük fırsatlar oluşturduğunu söyledi. Teknolojinin artık eğitimeolan bakış açısını bile değiştirip dönüştürdüğüne işaret eden Kansu şöyle dedi: 

"Hayatımızın birçok alanında kullandığımız akıllı teknolojiler, okullarda farklı uygulamalarla karşımıza çıkıyor. Akıllı tahtalar, tabletler, bilgisayarlar ve Skype gibi uygulamalar hayatımızın bir parçası artık. Burada önemli olan güvenilir bilgiye en kısa zamanda ulaşmaktır. Herkes dijital dönüşümden nasibini almaya başladı. Öğrencilerin yanı sıra öğretmenlerde teknolojiyi kullanıyor. Eğitim artık, dört duvarla sınırlı, sınıflar ve okullarla sınırlı değil. Dünyanın herhangi bir noktasındaki öğretmen, bugün rahatlıkla Skype sayesinde başka bir noktadaki öğrencilere ulaşıp ders verebiliyor. Hatta o ülkenin dilini bile bilmesine gerek yok. Skype ile otomatik olarak konuştuğunu başka dillere bile çevirebilir. Cep telefonlarının bile bir öğrenme aracına dönüştüğü günlerdeyiz. Birçok bilgiye oradan ulaşabiliyoruz. Artık bilgi özgürce paylaşılıyor."

 

15-12-2016


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş