Arama sonuçları

Kolejli olmak için umutlar burslarda

Kolejli olmak için umutlar burslarda

Özel okulların düzenlediği bursluluk sınavları için başvurular kabul ediliyor. Yüzde 100’e varan oranlarda öğrenim indirimi sunan burslara ilgi çok yüksek. Aileler artan ücretler nedeniyle okul okul gezip çocuklarını sınavlara sokuyor.

Milliyet'ten Ozan Ömer Kadüker'in haberine göre, özel okulların yıllık öğrenim ücretleri yaklaşık 40 bin TL’den başlıyor, pek çoğunda 100 bin TL’yi aşıyor. Bu konuda rekor Robert Kolej’de, yatılı okuyanlar için öğrenim ücreti 215 bin TL’ye ulaşıyor. Çocuklarını özel okullarda okutmak isteyen ancak bütçesi kısıtlı olan ailelerin önlerinde tek bir seçenek kalıyor, o da burslar. Yabancı liseler, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), “Özel Öğretim Kurumlarında Ücretsiz veya Burslu Okuyacak Öğrenciler Hakkında Yönetmelik” esaslarına göre, başarılı ancak maddi imkânları sınırlı öğrencileri ücretsiz veya burslu okutmakta. Ancak bu oran çok düşük.

Türk kolejler ise ilkokuldan lise sona kadar tüm kademelerdeki başarılı öğrenciler için burs olanakları sunuyor. Düzenledikleri sınavlarda başarılı olan öğrencilere yüzde 100’e varan oranlarda öğrenim ücretinin yanı sıra servis, yemek gibi diğer masrafları da kapsayan burslar veriyor. 2022-2023 eğitim öğretim dönemi için de bursluluk sınavları başladı. Pandemi kurallarına uyarak yüz yüze yapılacak sınavlar için aileler şimdiden kayıtlarını yaptırıyorlar. Ocak ayından itibaren de okul okul gezerek, çocuklarını bu sınavlara sokacaklar.

MÜFREDATTAN SORUMLULAR

İzmir Özel Türk Koleji: 5. sınıfa geçecek öğrenciler için 19 Şubat’ta, 9. sınıfa geçecek öğrenciler için de 26 Şubat’ta İTK Kayıt Kabul ve Bursluluk Sınavı yapacak.

İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji: 15-16 Ocak’ta düzenlenecek sınav, 4’ten 11. sınıfa kadar tüm öğrencilere açık. Öğrenci burs kazanması durumunda hakkını yalnızca sınava girdiği kampüste kullanabilecek. Ayrıca alınan burs, ortaokul veya lise olmak üzere kazanılan kademe süresince geçerli olacak.

Era Kolejleri: 8-9 Ocak 2022’de düzenlenecek sınava 3. sınıftan 11. sınıfa kadar öğrenciler katılabilecek. Sınav, MEB müfredatlarının aralık sonuna kadar işlenen konularını kapsayacak.

İde Okulları: 5, 6, 7 ve 8. sınıflarına Okula Kabul Sınavı’yla öğrenci alınacak. 15 Ocak’ta gerçekleştirilecek sınava katılmak için okulun internet sitesindeki başvuru formunun doldurulması gerekiyor. Kovid-19 nedeniyle öğrenciler sınavdayken veliler okul binasına alınmayacak.

HEDİYE DE VERİLECEK

Uğur Okulları: Son başvuru tarihi 7 Ocak olan bursluluk sınavları 8-9 Ocak’ta yapılacak. Öğrenciler  başarı durumuna göre burs kazanacak. Kurum ayrıca sınava katılan ve sınav sonuç karnesini teslim alan öğrencilere 1 ay süreyle ücretsiz Metodbox kullanım hediyesi ver ecek.

Bilnet Okulları: 1’den 4. sınıfa kadar olan öğrencileri mülakatla 5. sınıftan 12 sınıfa kadar olanları ise Kayıt Kabul Sınavı ile alan okul, 15-23 Ocak tarihlerinde sınavları düzenleyecek. Öğrencilere başarı oranlarına göre burs verilecek.

Fen Bilimleri Eğitim Kurumları: Her şehirde farklı tarihte sınav yapacak kurum, sınavda 4. sınıf öğrencilerine 30, 5. sınıflara 40, 6. sınıflara 50, 7-8. sınıflara 50, 9 sınıflara 60; 10, 11, 12. sınıflara 70 soru yöneltilecek.

MADDİ GELİR ŞARTI VAR

Türk Eğitim Derneği’nin (TED) her yıl heyecanla beklenen Tam Eğitim Bursu programına başvurular 28 Ocak’a kadar devam edecek. Sınavlar ise 19 Şubat’ta yapılacak. Tam Eğitim Bursu almaya hak kazanan öğrencilerin eğitimden servise, yemekten barınmaya kadar tüm giderleri lise eğitiminin sonuna kadar karşılanacak. Sınava 4, 5 ve 8. sınıflarda okuyan öğrenciler başvurabiliyor. Burs için ailenin aylık toplam gelirinin 5 bin TL’den düşük olması gerekiyor.

15-12-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş