Arama sonuçları

Konservatuvar tartışması sürüyor: Veliler Gülsuyu’nu beğenmedi

Konservatuvar tartışması sürüyor: Veliler Gülsuyu’nu beğenmedi

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın Kadıköy rıhtımındaki tarihi binadan çıkartılarak farklı bir yerleşkeye taşınacak olmasıyla ilgili tartışmalar halen sürüyor.

Milliyet Gazetesi'nden Gizem Çetimen'in haberine göre, geçtiğimiz haftalarda İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü yaptıkları açıklamada yeni bir yer kiraladıklarını duyurmuş ancak nerede olduğunu belirtmemişti. Bu açıklamanın ardından konservatuvarın yeni binasının Maltepe’deki Gülsuyu Mahallesi’nde Türkay Saylan Kültür Merkezi’nin arka sokaklarında kalan bir yerde olduğu söylentisi yayıldı. Bu haberin üzerine veliler, konservatuvarın bir plaza binasına taşınacak olmasına tepki gösterdi. İUDK Veli İnisiyatifi önceki gün bir basın bildirisi yayımladı.

"ÖĞRENCİLERİN İSTEKLERİ HİÇ DİKKATE ALINMADI"

Yayımlanan bildiride  şöyle denildi:

“Süreç boyunca konunun en önemli paydaşları olan öğrenciler ve velilerin ihtiyaçları, istekleri hiç dikkate alınmadı, rektörlük ile görüşme taleplerimiz reddedildi. Son olarak geçtiğimiz hafta başında konu oldu bittiye getirilerek Maltepe Gülsuyu mahallesinde E-5 kenarında imalathanelerin arasında bir plaza binası kiralandı. Bu kiralama bir lütuf gibi okulumuzun sosyal medya hesaplarından açıklanırken özellikle mahalle ve konum bildirilmedi. Biz diyoruz ki; konservatuvar E-5 kenarında, fiziki şartları sanat eğitimine uygun olmayan ruhsuz bir binada, güvenliği ve ulaşım sıkıntılı olan bir mahallede olamaz, olmamalı!”

30-07-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş