Arama sonuçları

'Kontenjanlar ülkenin ihtiyacına göre belirlenecek'

'Kontenjanlar ülkenin ihtiyacına göre belirlenecek'

'Kontenjanlar ülkenin ihtiyacına göre belirlenecek.' Yükseköğretim programlarının kontenjan planlamasında ihtiyaç analizlerini yapmak üzere oluşturulan “Yükseköğretim Eğitim Programları Danışma Kurulu”nun altıncı toplantısı YÖK’te gerçekleştirildi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya şu isimler katıldı. Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve YÖK’ten kurul üyesi üst düzey yetkililer.

'KONTENJANLAR ÜLKENİN İHTİYACINA GÖRE BELİRLENECEK'

Kurulda Sağlık Bakanlığı yöneticileri tarafından ileriye yönelik istihdamı da dikkate alan Sağlık Programları ile ilgili bir sunum gerçekleştirildi. Yapılan bu sunum çerçevesince sağlık programlarının kontenjan planlamalarına ilişkin tavsiye kararları alındı.

YÖK Başkanı Saraç'ın Twitter üzerinden yaptığı açıklamaya göre, Kurul neticesinde bu sunum çerçevesince sağlık programlarının kontenjan planlamalarına ilişkin tavsiye kararları alındı.

Saraç, YÖK tarafından uygulanan “gerçekçi ve yetki paylaşımcı” kontenjan politikası ile hem önlisans hem de lisans programlarında boş kontenjan sayılarında ciddi manada azalma yaşandığını belirtti. Ülkenin ihtiyacı doğrultusunda kontenjanların belirleneceğini söyleyen Saraç, bu rasyonel kontenjan politikasının devam edeceğini de sözlerine ekledi.

04-03-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş