Arama sonuçları

Koranavirüse karşı farkındalık oluşturmak için ‘Covidex’ oyunu

Koranavirüse karşı farkındalık oluşturmak için ‘Covidex’ oyunu

Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve öğrencilerde koranavirüse karşı farkındalık oluşturmak için hazırlanan ‘Covidex’ isimli oyunun tanıtımı yapıldı.

Fatsa Şehit Zafer Ozdeniz İlkokulu Öğretmen Akademisi'nde gerçekleşen tanıtım toplantısında konuşan ilçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, oyunun içerik anlamında dünya da ilk olduğunu söyledi.

OYUNLA FARKINDALIK EĞİTİMİ

Koranavirüs salgınının üzerinden bir yıl geçtiğini hatırlatan Atinkaya, oyunun 7 aylık bir sürede hazırlandığını kaydetti.

Atinkaya, öğrencilerde farkındalık oluşturmak amacıyla pandemi ile mücadeleyi oyunlaştıran dijital oyunun Googleplay’den indirilebileceğini ifade etti.

Oyunun koordinatörü Bilişim Öğretmeni Dilek Ergül ise salgınla birlikte dijital içerik ihtiyacının artmasından dolayı öğrencilere daha fazla nasıl faydalı olabilmek adına bu oyunun hazırlandığını dikkat çekti. Ergül şöyle dedi:  “Çocuklarımızı ve gençlerimizi virüse karşı nasıl duyarlı hale getirebiliriz? diye kendimize sorduğumuzda bir oyun tasarlamak aklımıza geldi. Bu oyunu 7 ay gibi bir sürede öğretmenlerimiz ile birlikte hazırladık. Bu oyunda kullanıcı maske ve dezenfektan toplayarak virüsleri yok etmeye çalışıyor, meyve tüketimi yaparak bağışıklığını artırmaya çalışıyor. Son derece zevkli ve eğitici bir oyun yaptığımızı düşünüyoruz.”

12-03-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş