Arama sonuçları

Korona eğitimi: Dünyanın en iyi üniversiteleri derslerini açtı

Korona eğitimi: Dünyanın en iyi üniversiteleri derslerini açtı

Korona eğitimi: Dünyanın en iyi üniversiteleri derslerini ücretsiz açtı. Koronavirüs salgını yüzünden yüz yüze eğitim birçok ülkede bitti. ABD’de üniversitelerde üçüncü dönem online olarak başladı. Aralarında Harvard, MIT, Columbia, Princeton, Cornell, Yale, Brown, Upenn gibi dünyanın en iyi üniversiteleri uzaktan eğitime geçti. Üstelik bu dersler ücretsiz.

KORONA EĞİTİMİ: DÜNYANIN EN İYİ ÜNİVERSİTELERİ DERSLERİNİ ÜCRETSİZ AÇTI

Dünyanın önde gelen yükseköğretim kurumları Harvard, Cornell, Princeton, Dartmouth, Yale, Columbia, Brown ve Pensilvanya üniversitelerinin oluşturduğu ‘Ivy League’ hocaları tarafından hazırlanan 450 online ders koronavirüs nedeniyle ücretsiz olarak kullanıma açıldı. Hürriyet’ten Esra Ülkar’ın haberine göre Cambridge Üniversitesi Kütüphanesi de salgın nedeniyle erişime açıldı. İnternet üzerinden ücretsiz şekilde yararlanılabilen kütüphanede, sesli, video ve metin olarak sunulan içerikler arasında birçok alanda ders var.

“2006’da Hindistanlı eğitimci Salman Khan tarafından kurulan Khan Academy, ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri için ücretsiz eğitimler sunuyor

İlköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretim kademeleri için ücretsiz dersleri sosyal paylaşım platformu Youtube’da da bulmak mümkün.

Harvard ve MIT’nin ortak girişimleriyle kurulan edX, çevrimiçi ücretsiz dersler sunuyor. Platformda bilgisayar bilimleri, istatistik, ekonomi, finans, beşeri bilimler, dil, biyoloji ve yaşam bilimleri gibi her alanda en az bir ders bulmak mümkün. Ayrıca Microsoft ve IBM gibi bilişim dünyasının çevrimiçi derslerine de ulaşılabiliyor. Bu derslerin hemen hepsi onaylı ve alanının en iyi isimlerinin desteğiyle hazırlanıyor.

23-03-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş