Arama sonuçları

Korona etkisi: Galatasaray İlkokulu kurası nasıl yapılacak?

Korona etkisi: Galatasaray İlkokulu kurası nasıl yapılacak?

Korona etkisi: Galatasaray İlkokulu kurası nasıl yapılacak? Galatasaray Üniversitesi Galatasaray İlkokulu yönetmeliğine göre her yıl 50 öğrenciyi noter huzurunda çekilen kura ile birinci sınıfa alıyor. Bu yıl ise koronavirüs salgını nedeniyle farklı bir kura sistemi olacak. Geçen yıl katılımın ücretsiz olduğu kurayı bu yıl tekrar Galatasaray Eğitim Vakfı  düzenleyeceği için ücret alınacak.

Galatasaray İlkokulu, tüm dünyayı etkileyen Covid-19 pandemisine karşı, aday öğrenci veli ve kurum çalışanlarını korumaya yönelik önlemler alındığını, bu yüzden de kura kayıtlarının randevu sistemiyle yapılacağını belirtti. Buna göre kura kayıtlarına öğrenci getirmek kesinlikle yasak.

KORONA ETKİSİ: GALATASARAY İLKOKULU KURASI NASIL YAPILACAK?

Kura kayıtta şu kurallar dikkate alınacak:

-Bina girişinde termal kamera ile ateş kontrolü yapılacak.

-Yetkililerin pandemi nedeniyle sakıncalı göreceği kişiler kayda giremeyecek.

-Her aday için en fazla bir kişi binaya kabul edilecek.

-Kura kaydına gelen kişi, birden fazla öğrenci için (66 aydan büyük olmak kaydı ile) kura başvurusu yapabilecek.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Galatasaray İlkokulu kurasına katılmak için başvurular 29 Haziran-18 Temmuz 2020 tarihleri arasında randevu sistemi ile saat 09.00-17.30 saatlerinde Galatasaray Lisesi’nde kabul edilecek. Ancak 5-12 ve 15 Temmuz tarihlerinde kayıt alınmayacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

66-67-68 aylık adaylar için başvurular bizzat aday öğrenci anne, baba veya yasal vasisi tarafından yapılacak. Kayda gelen kişinin yanında TC kimlik numaralı resmi belge (Nüfus Cüzdanı, Ehliyet veya Pasaport) bulundurması, vasi olan kişilerin mahkeme kararının aslını veya noter tasdikli örneğini ibraz etmeleri gerekecek.

Randevu sistemi  üzerinden kayıt olmamış adaylar için kura başvurusu kabul edilmeyecek. Randevular https://erandevu.gsl.gsu.edu.tr  web adresinden alınacak. Her aday öğrenci için ayrı randevu alınması gerekecek.

 

KİMLER BAŞVURABİLECEK?

MEB Okul Öncesi ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 11. maddesinin altıncı fıkrasının (a) bendine göre başvuru için gereken koşullar ve belgeler şöyle:

-Doğum tarihi 30.09.2013 - 30.12.2014 tarihleri arasında olup ( 69-84 aylık ), 2019-2020 Eğitim - Öğretim yılında herhangi bir ilkokulun 1. Sınıfına başlamamış ve devam etmemiş olan aday öğrenciler kuraya katılabilecekler. Herhangi bir ilkokula 2020-2021 eğitim-öğretim yılı için önkayıt veya kayıt yaptırmış olan öğrenciler de kuraya katılabilecek.

-Doğum tarihi 31.12.2014 - 30.03.2015 tarihleri arasında ( 66-67-68 aylık ) olan aday öğrencinin anne, baba veya yasal vasisi kayıt esnasında yazılı olarak, öğrencinin ilkokul birinci sınıfa devam etmesini istediğini beyan edecekleri matbu dilekçe imzalayacak. 

-Aday öğrencinin nüfus cüzdanının aslı ve bir adet fotokopisi  başvuruda yanınızda olmalı. Bir de Randevu Formu çıktısını yanınıza almayı unutmayınız.

 

BUNLARA DİKKAT EDİLECEK

-Bina girişinde termal kamera kontrolü vardır. Yetkililerin pandemi nedeniyle sakıncalı göreceği kişiler kayda giremez.

-Aynı aday öğrenci için kuraya katılım amacı ile birden fazla kayıt tespit edildiğinde başvuru iptal edilir.

-Kuraya kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra kura numarasını içeren belge ilgililer tarafından başvuru sahiplerine teslim edilir.

KURA ÇEKİŞİLİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Kura Cekilisi Kura, 20 Temmuz 2020 Pazartesi günü saat 11.00'de, Noter, Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Temsilcisi, Galatasaray Lisesi ve Galatasaray İlkokulu yetkilileri huzurunda piyango yöntemiyle yapılacak. Çekiliş sonucunda 50 aday öğrenci yedek liste olmadan belirlenecek. Kurada isimleri belirlenen aday öğrencilerin listesi aynı gün www.gs1.gsu.edu.tr ve www.gsi.gsl.edu.tr adresindeki web sitesinde yayımlanacak.   

KAYITLAR NASIL YAPILACAK?

-Kurayla belirlenen aday öğrencilerin velileri (anne, baba veya yasal vasi) 22-24 Temmuz 2020 tarihleri arasında Galatasaray ilkokuluna kayıt yaptıracaklarını beyan edecekler.

-Kayıt beyan süresi bitiminde belirlenen 50 kişilik kontenjanın dolmaması halinde, başvuru listesindeki adaylar arasında 27 Temmuz 2020 Pazartesi günü saat 11.00'de yeniden aynı yerde ve aynı yöntemle kura çekilişi yapılacak.

-İkinci kura ardından tespit edilen aday öğrencilerin kayıt beyanı 29 Temmuz 2020 Çarşamba günü yapılacak.

-2019-2020 eğitim-öğretim yılında herhangi bir ilkokulun 1. sınıfına kayıt yaptırmış ve devam etmiş olduğu tespit edilen aday öğrenciler kurada kazansalar bile kesin kayıtları yapılamaz.

Kesin kayıtlar: Kura ile seçilen öğrencilerin kesin kayıt işlem ve tarihleri Milli Eğitim Bakanlığı Mevzuatına göre Galatasaray İlkokulu Müdürlüğünce www.gsi.gsu.edu.tr web adresinden duyurulacak.

15-06-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş