Arama sonuçları

Koronavirüs eğitimi nasıl etkiledi?

Koronavirüs eğitimi nasıl etkiledi?

Koronavirüs eğitimi nasıl etkiledi? Koronavirüsün etkilediği sektörler arasında eğitim de var. Virüsün görüldüğü ülkelerde okullar kapanırken, yaz ve gelecek yıl üniversite için yapılan başvurular da bu süreçten etkileniyor.

Yapılan ankete göre, Çinli öğrenci kayıt temsilcilerinin üçte ikisi, önümüzdeki yıl içerisinde yurtdışına okumaya giden Çinli öğrenci sayısında düşüş olmasını bekliyor. Beijing Overseas Study Service Association ve China Overseas Study Service Alliance tarafından düzenlenen ankete göre, lise öğrencileri için düzenlenen yaz kampları gibi kısa süreli etkinlikler koronavirüsten en hızlı etkilenen programlar oldu.

KORONAVİRÜS EĞİTİMİ NASIL ETKİLEDİ?

The Chronical Higher Education'ın haberine göre, eğitim temsilcilerinin yüzde yirmi sekizi, öğrencilerin eğitimleri için belirledikleri Amerika, Avustralya ve İngiltere gibi ülkelere gitmekten vazgeçtiğini belirtti. Ankete katılanların çoğu, yurtdışında okuyan Çinli öğrenci sayısında koronavirüsten dolayı geçici bir düşüş beklendiğini söylerken, Çinli öğrencilerin büyük kısmı ise yurtdışına okumaya gidiş planlarını ertelediklerini belirtti.

TOEFL VE SAT İPTAL EDİLDİ

Virüsten dolayı, TOEFL İngilizce dil testinin Çin’de düzenlenecek Mart ayı sınavları iptal edildi. College Board tarafından ABD üniversitelerine girmek için düzenlenen SAT sınavına girmek için diğer ülkelere seyahat edecek Çinli öğrenciler için de kayıtların iptal edildiği duyuruldu.

ÇİN’DE ÜNİVERSİTELER HALA KAPALI

Çin’de üniversiteler koronavirüsten dolayı hala kapalı olmasına rağmen, hükümet üniversitelerde eğitim ideolojisiyle ilgili yeni düzenlemeler duyurdu.

Yeni kurallara göre, eğitimde vatanseverlik merkez alınırken, tüm müfredat ulusal materyallerle desteklenecek. Eğitim aktiviteleri ise Çin Komünist Partisi tarafından yürütülecek. Yeni kurallar, 1 Mart tarihinde yürürlüğe girecek.

200 MİLYON ÖĞRENCİ ONLİNE EĞİTİM ALACAK

Çin Komünist Partisi'nin resmi yayın organlarından Global Times gazetesinin haberine göre, 200 milyondan fazla öğrenci bulunan ülkede, Kovid-19 salgınının patlak vermesinden sonra öğretmenler internet üzerinden ders vermeye başladı.

Eğitim Bakanlığı, 17 Şubat'ta başlayan 2. yarıyılın salgın nedeniyle tekrar ertelenmesi sonrası okullara uzaktan eğitime başlamaları tavsiyesinde bulundu. 

Hükümet, salgının yayılmasını önlemek adına insan hareketini azaltmak için halka "gereksiz durumlarda evden çıkmaması" çağrısı yaptı. Öğretmenler de evlerinde veya çalıştıkları okulların sınıflarında tek başlarına çektikleri ders videolarını mobil uygulamalara yüklüyor.

Öğrenciler, online izledikleri bu dersler hakkında öğretmenlere uygulama üzerinden soru sorabiliyor. 

Videoların bazılarında Kovid-19 ile mücadeleye dair eğitimler, bazılarında temel dersler, bazılarında ise çeşitli hobilere ilişkin konular işleniyor. 

ULUSAL İNTERNET BULUT SINIFI

Kovid-19 salgınıyla önemi giderek artan uzaktan eğitim modelini geliştirmek için Eğitim Bakanlığı, "ulusal internet bulut sınıfı" adında ilkokul birinci sınıftan lise son sınıfa kadar birçok önemli dersin online verilebileceği bir platform kurmayı da planlıyor.

Bakanlığın tavsiyesinin resmiyete dökülmesi halinde bunun, dünyadaki en geniş katılımlı uzaktan eğitim deneyimi olacağı belirtiliyor. 

İTALYA'DA OKULLAR TATİL

Korona virüsün görüldüğü İtalya'nın kuzeyindeki Lombardia ve Veneto bölgelerinde okullar tatil edildi. Virüsün görüldüğü İran, Irak gibi ülkelerde de bazı bölgelerde okullar tatil edildi.

İRAN'DA EĞİTİM ELEKTRONİK ORTAMA TAŞINDI

İran'ın başkenti Tahran'daki tüm üniversitelerde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle eğitim durdurulurken, başkentteki 4 üniversitede eğitimin elektronik ortama taşınması kararı alındı. 

Kuveyt'te yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle mart ayının ilk 2 haftası eğitime ara verileceği duyuruldu.

Irak'ta yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının önüne geçmek için eğitime 10 gün ara verildi.

Petek SAMATYALI

pervinkaplan.com editörü

 

21-02-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş