Arama sonuçları

Koronavirüs okul mu seçiyor? Devlet okuluna giriyor da özel okula girmiyor mu?

Koronavirüs okul mu seçiyor? Devlet okuluna giriyor da özel okula girmiyor mu?

İllerin yeni risk haritaları değişirken, eğitimin yüz yüze ya da uzaktan olacağına ilişkin kararlar da “yerinde karar dönemi” uyarınca Valilikler başkanlığıda toplanan İl Hıfzısıhha Kurulları tarafından alınmaya başladı. Birçok il “rengini” tekrar değerlendiriyor. Valilikler Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) hangi risk grubunda olursa olsun okul öncesi, ilkokul, 8 ve 12’ler ile yetiştirme ve destekleme kurslarının yüz yüze eğitime devam edeceği kararına göre bu sınıflar için aynı kararı tekrarlarken, 5, 6, 7 lise hazırlık, 9, 10 ve 11’ler için de uzaktan eğitim kararı almaya başladı.

NEREDE FIRSAT EŞİTLİĞİ?

Ancak uzaktan-yüz yüze eğitim ile ilgili kararlarda fırsat eşitliğini yok sayan uygulamalar da başladı. Çankırı Valiliği
İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararına göre 'koronavirüs’ okul seçiyor. Çünkü devlet okullarında eğitim uzaktan, ama özel okullarda yüz yüze sürecek. Karara göre özel okullarda ortaokul ve lisenin tüm kademelerinde eğitim yüz yüze olacak ama devlet okullarında uzaktan.

İŞTE O KARAR

Çankırı Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararı

Millî Eğitim Bakanlığı Yerinde Karar Süreci Eğitim Kurumlarının Açılma ve Uygulama Kriterleri göz önünde bulundurularak ilimiz genelindeki tüm resmî/özel eğitim öğretim kurumlarında 30.03.2021 tarihi itibariyle:

- Okul öncesi eğitim kurumları ve özel eğitim okullarında tam zamanlı ve yüz yüze eğitim alınmasına. (Okulların açık olduğu gün sayısı kadar anasınıfları da dahildir.)

- Birleştirilmiş sınıflı okullar ve köy vb. seyrek nüfuslu yerlerdeki okullarımızda eğitimin tam zamanlı ve yüz yüze devamına.

-İlimiz genelindeki resmi/özel ilkokullarda eğitimin 2 gün okulda seyreltilmiş sınıflarda yüz yüze,3 gün ise uzaktan olacak şekilde verilmesine.

ÖNCE ORTAOKULDA AYIRIYOR

-İlimizde genelinde resmi ortaokullarda ki 5,6 ve 7. sınıflarının tam zamanlı olacak şekilde uzaktan eğitimin devamına.

- İlimiz genelindeki özel okullardaki 5,6 ve 7. sınıfların 2 gün okulda seyreltilmiş sınıflarda yüz yüze, 3 gün ise uzaktan olacak şekilde verilmesine.

- İlimiz genelindeki resmi/özel 8.sınıflarının haftada 12 ila 22 saat olacak şekilde seyreltilmiş olarak yüz yüze eğitim verebilmelerine.

LİSEDE DE ÖZEL OKULA İZİN VAR


- İlimiz genelindeki resmi ortaöğretim kurumlarındaki Hazırlık, 9,10 ve 11.sınıfların tam zamanlı olarak uzaktan eğitimlerinin devamına.


- İlimiz genelindeki özel okullardaki Hazırlık, 9,10 ve 11.sınıflarda eğitimin haftada 2 gün seyreltilmiş sınıflarda yüz yüze, 3 gün uzaktan olacak şekilde düzenlenmesine.


- İlimiz genelindeki resmi/özel 12.sınıfların haftada 16-24 saat olacak şekilde planlanan seyreltilmiş sınıflarda yüz yüze eğitim almalarının devamına.    

- İlimizde hizmet veren özel eğitim okulları (İlgi Özel Eğitim Anaokulu, Vali Ayhan Çevik Özel Eğitim Uygulama Okulu 1,2 ve 3 kademe, Şehit Ömer Faruk Biçer Özel Eğitim Meslek Okulu, Bilim ve Sanat Merkezi) ile okullar bünyesinde hizmet veren özel eğitim alt sınıflarının tam zamanlı olarak yüz yüze eğitimlerinin devamına.

-İlimiz genelindeki resmi/özel 8 ve 12.sınıflar ile mezunlara yönelik düzenlenen Destekleme ve Yetiştirme Kursları ile takviye kurslarında Cumartesi ve Pazar günleri de dâhil yüz yüze eğitim verilebilmesine.

30-03-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş