Arama sonuçları

Koronavirüs önlemleri: Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması geldi

Koronavirüs önlemleri: Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması geldi

Koronavirüs önlemleri: Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe'deki Kabine Toplantısı'nın ardından açıklama yaptı.

Erdoğan'ın açıklamasından satır başları şöyle:

Dünyanın her yerinde görülmedik bir tırmanışa geçen salgın ülkemizde de etkili oluyor. Yeni bir takım tedbirleri hayata geçireceğimizi daha önce paylaşmıştık. Vaka sayısının 30 binlere dayanmış durumda. Salgının olumsuz etkisini azaltmak için insan hareketliliğini en aza indirecek başka çare bulunmuyor. Vatandaşlarımızın önce temizlik, maske, mesafe kurallarına riayet etmeli.

KORONAVİRÜS ÖNLEMLERİ: HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI GELDİ

Vatandaşlarımızdan ricam mecbur kalmadıkça evlerinden çıkmasınlar. Sağlık çalışanlarına en büyük teşekkür ilave yük getirmemek olacak. Hastanelerde doluluk oranlarını ne kadar aşağıda tutabilirsek kendimizi o kadar güvende hissederiz. 83 milyon hep birlikte seferberlik ruhuyla hareket etmemeliyiz.

Aşı sürecinin de başlamasıyla kontrol ve yöretilmesi kolay sürece gireceğiz. Önümüzdeki bahar aylarından itibaren salgından kurtulabiliriz.

50 MİLYON DOZ AŞI ANLAŞMASI

50 milyon dozluk anlaşma yapmış bulunuyoruz. Vatandaşlarımız herhangi bir ücret ödemeden aşıya erişebileceklerdir. Önümüzdeki aydan itibaren sağlık çalışanlarından başlayarak, aşı başlayacak. Gönüllüler  üzerinde kullanım aşamasına gelen yerli aşı çalışmalarını da gün gün izliyoruz.

Salgını sosyal ve ekonomik krize dönüştürmemek için adımlarımızı dikkatli atıyoruz.

HANGİ SAATLERDE YASAK GELDİ?

Hafta içi her gün gece saat 21 ile sabah 5 arasında genel sokağa çıkma sınırlaması uygulanacaktır. Hafta sonları cuma akşamı 21.00'den pazartesi sabahı saat 5'e kadar kesintisiz devam edecek. Cumartesi-Pazar artık evlerimizdeyiz. Market, bakkal, kasap, manav gibi işletmeler ile eve paket hizmeti veren yerler, belirlenecek saatlerde kısıtlama dışında kalacak.

Tedbirler salı gününden itibaren uygulanacak

ANA SINIFI VE BENZERİ KURUMLAR ARA VERECEK

Ana sınıfı ve benzeri eğitim kurumlarının faaliyetlerine ara verilecektir. Cenaze namazları, yakınları dahil en fazla 30 kişiyle kılınacak, nikahlar da bu sayıyı geçemeyecektir. Kalabalık caddeler ile meydanlara girebilecek kişi sayısı, Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile sınırlanabilecektir.

AVM'YE HES KODUYLA GİRİLECEK

Alışveriş merkezlerine girişte HES kodu uygulamasına geçilecektir. Evlerde gün, mevlit, taziye, yılbaşı kutlaması gibi insanların bir araya geleceği etkinlikler yapılamayacaktır. Restoranlar paket servis haricinde hizmet veremeyecektir. 50 kişiden fazla çalışanı olan iş yerlerinde, iş yeri hekiminin gözetiminde mevcut iş sağlığı ve güvenliği uzmanı veya belirlenen bir personelce salgın tedbirlerinin uygulaması sıkı şekilde denetlenecek. Daha önceki genelgelerde belirtilen istisnalar hariç, 65 yaş üstü ve 20 yaş altı, toplu taşıma araçlarını kullanamayacak.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI GENELGE ÇIKARACAK

Koronavirüs tedbirleri İçişleri Bakanlığı genelgesiyle düzenleneceğk. Salı gününden itibaren uygulanacak.

30-11-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş