Arama sonuçları

Koronavirüs Türkiye'ye geldi mi?

Koronavirüs Türkiye'ye geldi mi?

Koronavirüs Türkiye'ye geldi mi? Çin'de ortaya çıkan ve çeşitli ülkelere yayılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı Türkiye'de bir dizi sağlık ve güvenlik tedbiri alındı, İran'a açılan sınır kapıları geçici kapatıldı.

Hastalığın İran'da görülmesinin ardından ateşi olan veya öksürük, burun akıntısı, hapşırık, halsizlik ve solunum sıkıntısı gibi hastalık belirtileri bulunan yolcuların sınırdan girişlerine izin verilmedi.

KORONAVİRÜS TÜRKİYE'YE GELDİ Mİ?

 

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu, İran gündemiyle yaptığı toplantının ardından sınır hareketinin azaltılması yönünde tavsiye kararı verdi. İran'daki tablonun ağırlaşması nedeniyle komşu ülkeyle sınırların geçici kapatılması kararı alındı.

İran ile Türkiye arasında kara ve demir yolu geçişlerine imkan veren Ağrı/Gürbulak, Van/Kapıköy, Hakkari/Esendere, Iğdır/Dilucu kara hudut kapıları ile Van/Kapıköy demir yolu hudut kapısı geçici süreyle giriş-çıkışlara kapatıldı.

80 BİNDEN FAZLA KİŞİYE BULAŞTI

 

Kovid-19, dünya genelinde 80 binden fazla kişiye bulaştı. Salgın nedeniyle Çin ana karasında 2 bin 663, Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde 2 kişi hayatını kaybetti.

İran'da 16, Japonya'da 4, Güney Kore'de 8, İtalya'da 7, Tayvan, Filipinler ve Fransa'da birer kişi Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugüne kadar bu hastalığı Türkiye'den uzak tutmayı başardıklarını açıkladı. 

Tüm süreçleri şeffaflıkla yönettiklerini belirten Koca, "Kovid-19 yani yeni koronavirüse ülkemizde şu ana kadar rastlanmadı ve bulunmadı. Çabamız bundan sonra da olmaması yönünde." dedi. 

Koca, vaka tespiti olursa uygulanacak tüm önlemlerin önceden belirlendiğini, yeteri kadar antiviral ilaç ve medikal malzeme gibi ihtiyaçların depolandığını, tedarik zincirinin sağlam olduğunu ve bu noktada endişe edilmemesi gerektiğini kaydetti.

25-02-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş